15.6 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Ružinov bude mať historicky najvyšší rozpočet na opravy ciest a chodníkov

Najčítanejšie

Team Bratislava pre Ružinov informoval, že „Ružinov bude hospodáriť s rozpočtom vo výške takmer 90 mil. eur.

Aké veľké investície môžeme v roku 2024 zo strany mestskej časti očakávať?

• Projekt ružinovské predzáhradky bude otvorený naďalej. Otvoriť by sa mal program pre budovanie kontajnerových stojísk, zatiaľ ako pilotný program.
• Úrad plánuje osadiť rampový systém a pokračovať s rekonštrukciou budovy – výmena okien, kúrenia, klimatizácie.
• Na opravy ciest a chodníkov pôjde tento rok aj na základe našej urgencie historicky najvyšší rozpočet až 2,3 mil. eur.
• Na rekonštrukcie nájomných bytov pôjde tento rok taktiež historicky najvyššia suma, až 1 mil. eur. Mnoho bytov nie je prenajatých vzhľadom na ich zlý stav, pričom dopyt po nich je vyšší ako ponuka. Na dostavbu ubyt. zariadenia na Zimnom štadióne je alokovaných 1 mil. eur. Vzniknúť tu má 20 bytov pre najmä učiteľov.
• Projektové dokumentácie aj opravy verejných priestorov

Tento rok sa pripravia projektové dokumentácie k rekonštrukcií Obecnej radnice v Prievoze, k SD Bulharská, k Areálu hier radosť a trhoviska Miletičova. O týchto projektoch sme už viac krát informovali. Tatkiež sa bude robiť projekt pre modernizáciu RDS.

Na rekonštrukcie detských ihrísk je naplánovaných 1,2 mil. eur.
Na revitalizáciu vnútroblokov je alokovaných 400 tis. eur, na rekonštrukciu trhoviska Herlianska 600 tis. eur, na revitalizáciu ver. priestoru Kozmos 450 tisc. eur.

Na rekonštrukciu okolia kina Zora MČ alokuje 150 tis. eur. Na ďalšiu revitalizáciu Csákyho záhrady je plánovaných 50 tis. eur. Cultus tu plánuje pokračovať v komunitných aktivitách.

Školy a škôlky

Ružinov tento rok plánuje odkúpenie objektov v Novom Ružinove a Zwirne pre účely MŠ. Kúpa bude preplatená z EÚ fondov. Taktiež sa plánuje nadstavba MŠ Pivonková a rozšírenie ZŠ Vrútocká – taktiež z EÚ fondov. Plánuje sa zateplenie MŠ Haburská a rekonštrukcia kuchyne ZŠ Mierová.

Taktiež sa plánuje dokončenie rekonštrukcie knižnice na Bachovej ulici, kamerový systém Listová, rekonštrukcia priestorov v DC Kašmírskej. Toto je výpočet najväčších investícií z rozpočtu Ružinova,“ uviedol Team Bratislava pre Ružinov.

Ďalšie prehľady nájdete  > tu

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne