13.9 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Po veľkonočných prázdninách sa do školy nevrátil 14-ročný Martin B. a ani 15-ročný Jozef L., obaja z Bratislavy

Najčítanejšie

Zo školských lavíc do cely policajného zaistenia. Pozor na vekovú hranicu trestnej zodpovednosti 14 rokov.

Polícia v Bratislavskom kraji informuje: „Po veľkonočných prázdninách sa do školy nevrátil 14-ročný Martin B. a ani 15-ročný Jozef L., obaja z Bratislavy, nakoľko momentálne sa nachádzajú v cele a čelia obvineniu zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva a zločinu vydierania.

Podľa doposiaľ zistených informácií menovaní mali uplynulý piatok (29.03.2024) poškodeného chlapca nútiť k ospravedlneniu, za ich predošlé nedorozumenie, a taktiež mu mali pod hrozbou zabitia prikázať odovzdať im finančnú hotovosť.

Následne o dva dni v nedeľu (31.03.2024) na ulici Jána Stanislava v Karlovej Vsi v Bratislave mal 14-ročný Martin B. ďalšieho poškodeného chlapca ohrozovať airsoftovou zbraňou zn. Glock 19 a 15-ročný Jozef L. mal voči tomuto poškodenému vytiahnuť slzný sprej. Poškodenému po vyhrážkach mali následne zobrať cez plece prevesenú kapsičku.

Obaja menovaní boli v pondelok (01.04.2024) obmedzení na osobnej slobode a eskortovaní na príslušný útvar PZ. Po vykonaní potrebných úkonov boli prevezení do cely policajného zaistenia. Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV bol spracovaný podnet k ich väzobnému stíhaniu.

V súvislosti s uvedeným prípadom Vám pripomíname, že Trestný zákon považuje za zbraň aj repliku zbrane a napodobeninu zbrane! To znamená, že ak páchateľ pri konaní voči poškodenej osobe použitie čo i len ,,hračkársku zbraň“, je jeho čin v zmysle Trestného zákona posudzovaný ako trestný čin spáchaný so zbraňou!

Aj keď Trestný zákon prihliada na vekovú hranicu, je potrebné si pamätať, že pri dovŕšení štrnásteho roku veku vzniká trestná zodpovednosť!,“ uviedla Polícia SR.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne