19 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Územný plán zóny Ostredky

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren informuje: „Niektoré veci sa nerodia úplne ľahko, o územných plánoch zón to platí určite. Väčšina našej práce na nich má podobu roky trvajúcej mravenčej roboty, pri ktorej sa snažíme úprimne a podľa najlepšieho svedomia pripraviť pravidlá výstavby do budúcnosti tak, aby sme ochránili všetko, čo je u nás v Ružinove vzácne, ale zároveň nebrzdili to, čo rozvíjať treba a čoho zmeny budú zmenami k lepšiemu, aj pre všetkých obyvateľov z okolia.

Teším sa, že po kvante presne takejto roboty, vám budeme môcť predstaviť koncepty územného plánu Ostredky. Zverejnené sú od dnes na našej webovej stránke. Verejné prerokovanie, kam ste všetci pozvaní, sa uskutoční 16. apríla o 16.00 hod. na ZŠ Ostredková, aby to obyvatelia mali blízko.

Koncept územného plánu je pred finálnym dokumentom. Zo zákona sa pripravuje v najmenej dvoch alternatívach – jedna je čo najviac umiernená, v druhej je zasa zahrnutá väčšina požiadaviek majiteľov a stavebníkov. Práve na základe verejného prerokovania sa z nich nakoniec vytvorí jeden finálny návrh územného plánu zóny, ktorý by sme chceli mať hotový do konca roka.

Nezľaknite sa preto, ak v jednom z variantov objavíte niečo, čo sa vám nepáči – naopak, príďte nám to do záznamu povedať. Povinne sme napríklad do jednej z alternatív museli zahrnúť výstavbu mestských nájomných bytov v parčíku na Astronomickej (lebo nás k tomu zaväzovalo uznesenie zastupiteľstva), do finálneho návrhu ju ale zahrnúť istotne nechceme – pomôže nám, keď nám prídete povedať, že ani vy.

Teším sa na stretnutie o týždeň. A len aby to zaznelo, makáme aj na ďalších územných plánoch zón – Mokráň – Záhoň, Pošeň, Prievoz… Tento rok bude na postup v tejto oblasti bohatý,“ uviedol Martin Chren.

> Úradná tabuľa – Prerokovanie konceptu riešenia pre Územný plán zóny Ostredky, mestská časť Bratislava-Ružinov

zdroj: ruzinov.sk 

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne