V minulosti vydal viacero kníh o varení, poslednú aj so známym šéfkuchárom Marcelom Ihnačnákom. Aktuálne bývalý politik spúšťa svoj nový projekt KulinaryLab, ktorý nie je len novým blogom o varení, ale vysvetľuje v ňom chemické a fyzikálne procesy, ktoré vznikajú pri varení.
Dozviete sa napríklad aká je ideálna kombinácia času a teploty pri pečení cesnaku, alebo aká je ideálna kombinácia času a teploty pri varení vajec s použitím metódy Sous Vide…
„Varenie ma dlhodobo baví, je to v súčasnosti môj najväčší koníček a som šťastný, že si môžem dovoliť sa venovať len tomu. KulinaryLab vznikol tak, že som hľadal možnosť, ako dať tomu nejaký rámec a tiež získať zdroje na pokrytie nákladov. Tak som sa zaregistroval na Patreon.com a každý pracovný deň pridávam jedno video,“ prezradil pre Bratislavský Večerník Richard Sulík.
Návrat do politiky aktuálne neplánuje. „Rozhodne to je jedna z možností, ale nechávam si otvorené zadné dvierka. Každopádne najbližšie dva roky toto pre mňa nie je téma,“ uviedol pre Bratislavský Večerník Richard Sulík a doplnil:
„Po 15-ich rokoch v politike som nutne potreboval oddych a najmä zmenu pracovného prostredia. Z NRSR som mal už koprivku. Ak ale v najbližších voľbách budú mať volič záujem, aby som opäť viedol Ministerstvo hospodárstva SR, bude to pre mňa veľká výzva a záväzok. A dovtedy sa teším na spoznávanie chemických a fyzikálnych procesov“.
Varenie tvorilo súčasť politickej marketingovej komunikácie Richarda Sulíka už v minulosti, kedy jeho kuchárske knihy vychádzali ako súčasť volebnej kampane a Marcel Ihnančák sa zúčastňoval v posledných voľbách do NRSR i volebných mítingov Sas-ky: