11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Tanečník storočia vystúpi v Bratislave

Najčítanejšie

open_balet_gala-Malakhov_banner_na_titulku2Vladimir Malakhov, jeden z najslávnejších baletných umelcov sveta vystúpi 2. marca v Bratislave.
Vladimir Malakhov je v prvom rade umelec, ktorý je stelesnením dokonalej súhry pohybovej plasticity, muzikality
a hereckého prejavu. Umelec, ktorý vystupoval na všetkých popredných divadelných scénach sveta a ktorý sa počas svojej hviezdnej kariéry  stal víťazom takmer všetkých významných baletných súťaží je  odbornou kritikou označovaný ako „tanečník storočia“.

Začiatkom marca vymení baletná legenda pohodlie svojho berlínskeho apartmánu za luxusnú izbu v hoteli Arcadia
v Bratislave, aby vystúpil na prestížnom galakoncerte Open Balet Gala. Vystúpenie Vladimira Malakhova v Bratislave nebude prvým. Bratislavské publikum už mohlo obdivovať jeho umenie na baletnom galakoncerte v roku 2010, Krištáľovom plese v SND alebo v balete Spiaca krásavica, ktorý uviedol v premiére Balet SND v závere minulej sezóny. Malakhov sa nechal počuť, že postupne skončí s aktívnou baletnou kariérou a jeho vystúpenie na Open Balet Gala sa tak môže stať pre Slovákov poslednou príležitosťou vidieť jeho tanečné umenie naživo.

Agentúra Open Gala ponúka možnosť sa s Vladimirom Malakhovom stretnúť osobne na gala recepcii, ktorá sa bude konať bezprostredne po Galakoncerte v priestoroch Dvorany SND.

Vstupenky na exkluzívne podujatie 
OPEN BALET GALA si môžete zakúpiť výlučne na predajných miestach siete Ticketportal alebo online na www.ticketportal.sk

Zuzana Buranská

www.opengala.sk

zmensena profil foto-Vladimir_Malakhov
VLADIMIR MALAKHOV

Staatsballett Berlin

Vladimir Malakhov je medzinárodne uznávaný ako jeden z najlepších tanečníkov svojej generácie. Je niekoľkonásobným víťazom prvých cien na medzinárodných baletných súťažiach vo Varne, v Moskve a v Paríži. Divákov oslňuje kombináciou technickej dokonalosti a lyrickej výrečnosti. Európska tanečná kritika ho oslavuje ako „tanečníka storočia“.Narodil sa v Krivom Rogu na Ukrajine. Baletu sa začal venovať už vo svojich štyroch rokoch na miestnej baletnej škole. Od desiatich rokov pokračoval v štúdiu na škole v Moskve pod vedením Petra Pestova. Hneď po ukončení školy, v roku 1986 nastúpil do Moskovského klasického baletu ako najmladší sólista. V roku 1992 odišiel z Moskvy, aby sa stal vedúcim sólistom baletu Viedenskej štátnej opery a o dva roky neskôr sólistom Národného baletu v Kanade.  Na jar roku 1995 debutoval so súborom American Ballet Theatre v Metropolitnej opere v New Yorku a stal sa jej pravidelným hosťujúcim sólistom.

Jeho repertoár zahŕňa širokú škálu choreografií od veľkých klasických baletov až po diela popredných súčasných choreografov. Mnoho súčasných choreografov vytvorilo svoje balety špeciálne pre neho.Pravidelne sa zúčastňuje na najprestížnejších podujatiach v oblasti tanca. Ruská televízia o ňom natočila portrét „Bravo Malakhov“, Európske kultúrne vysielanie „Narcisse. Dancer Malakhov“, CBC „True Prince“ a francúzsko-nemecký televízny kanál Arte „Hľadanie nulovej gravitácie – Auf der Suche nach Schwerelosigkeit“.V roku 1999 Vladimir Malakhov predstavil svoju prvú choreografiu. Išlo o balet La Bayadère na hudbu Ludwiga Minkusa, ktorý premiéroval s baletom Viedenskej štátnej opery a v roku 2002 v Staatsoper Unter den Linden v Berlíne. V roku 2001 vytvoril pre balet Viedenskej štátnej opery balet Ein Maskenball na hudbu Giuseppe Verdiho, v roku 2004 uviedol pre súbor Staatsballett Berlin balet Popoluška. Jeho poslednou choreografiou bol Čajkovského balet Spiaca krásavica.V roku 2001 bol Vladimir Malakhov menovaný umeleckým riaditeľom a vedúcim sólistom súboru Deutsche Staatsoper v Berlíne. So vznikom súboru Staatsballett Berlin v roku 2004 bol menovaný umeleckým riaditeľom tohto súboru.

Vladimir Malakhov je čestným občanom mesta Kyjev a čestným profesorom ukrajinskej

Akadémie choreológie.Na Tanečnom kongrese 2006 sa predstavil v choreografii Sashe Waltzovej, ktorá bola vytvorená špeciálne pre neho. V januári 2007 oslávil Vladimír Malakhov 20. výročie svojho vystupovania baletným galakoncertom „Malakhov and friends“.

Viac informácií o podujatí si môžete prečítať na www.opengala.sk

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne