2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Sony NEX-3N: menší, ľahší a odfotíte s ním viac fotografií

Najčítanejšie

Marek Šimunek   Marek Šimunek           22.2.2013

Sony uviedlo nástupcu pre svoj základný model radu NEX. Novinka nadväzuje na úspechy minuloročného modelu, ale podstatne schudla a ubrala na rozmeroch, pričom ponúkne rovnaký hardvér a podstatne vyššiu výdrž na jedno nabitie.

Sony NEX-3N

Nový CSC fotoaparát Sony NEX-3N sa stáva základným modelom produktového radu NEX a vychádza z predchádzajúceho modelu NEX-F3. Na rozdiel od neho však novinka výrazne pochudla. Hmotnosť tela sa totižto dostala na príjemných 210 gramov a rozmery klesli na hodnoty 109,9 x 62 x 34,6 mm. Podľa Sony sa má v prípade NEX-3N jednať o najľahší CSC fotoaparát vo svojej triede. Novinka ponúkne rovnaký obrazový APS-C Exmor CMOS snímač s maximálnym rozlíšením 16,1 Mpx, ako jeho predchodca. Vďaka tomuto snímaču a obrazovému procesoru BIONZ budete môcť okrem statických fotografií natáčať aj Full HD video (1080/i50) vo formáte AVCHD. Chýbať samozrejme nemôžu vymeniteľné objektívy. V prípade ak s novinkou použijete ultrazoom objektív, príde vám vhod elektronické ovládanie priblíženia pomocou samostatného ovládača, ako to poznáme z bežných kompaktných fotoaparátov. O ostrenie sa postará detekcia kontrastu s 25 ostriacimi bodmi a hodnoty citlivosti sa v prípade Sony NEX-3N budú pohybovať v rozmedzí ISO 200 až ISO 16 000. Bohužiaľ mierne klesla rýchlosť kontinuálneho snímania, ktorá je v novinke prezentovaná hodnotou 4 fps. To by hádam ani nebol Sony NEX keby neponúkal niekoľko kreatívnych režimov. NEX-3N tak ponúkne 11 farebných efektov a 15 režimov Picture Effect. Začiatočníkov poteší aj funkcia Auto Object Framing, ktorá oreže vaše fotografie tak, aby mali tú správnu kompozíciu. Nielen pri autoportrétoch oceníte 3“ výklopný a otočný displej. Potešením je výdrž na jedno nabitie. Výrobca hovorí o 480 fotografiách na jedno nabitie, čo je skutočne priaznivá hodnota. Novinka by sa mala začať predávať v priebehu marca za doposiaľ neznámu cenu.

Sony NEX-3N

Foto: Sony

Článok bol publikovaný v technologickom magazíne TECHBOX.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne