11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Pred nedeľnými pretekmi F1 predstaví Markíza nové štúdio

Najčítanejšie

Televízia Markíza má úplne nové, univerzálne športové štúdio. Svoju premiéru na televíznej obrazovke bude mať v nedeľu v skorých ranných hodinách pred hlavnými pretekmi Veľkej ceny Austrálie v rámci šampionátu Formuly 1.

„Štúdio je doslova revolučné, keďže využíva viacero technológií, ktoré sú na slovenskom televíznom trhu úplnou novinkou,“ povedal riaditeľ Centra techniky TV Markíza Zdenko Ryšavý.

Celá konštrukcia je z hliníka, kompozitného materiálu a akrylátu. Pozostáva zo 107 horizontálnych svetelných rebier, v rámci ktorých bolo použitých 560 metrov LED svetelných hadov.

Markiza Nové štúdio 1

„Vôbec prvýkrát boli na Slovensku použité bezrámové plazmové obrazovky s vysokým rozlíšením a digitálne LED svetelné hady v takomto množstve v rámci dekorácie a s takýmto vizuálnym efektom,“ dodal Ryšavý.

Markiza Nové štúdio 2

Scéna vznikala dva a pol týždňa a v priestoroch štúdia relácie Teleráno ju stavalo viac než 20 ľudí. Navrhol ju architekt Jaroslav Holota a dodala firma IBIS Vráble. Jej využitie bude vďaka farebnej a grafickej variabilnosti univerzálne na všetky druhy športových prenosov – Formula 1, futbalová kvalifikácia na MS 2014 či hokejový turnaj na zimnej olympiáde 2014 v Soči. Začlenená bude tiež do vysielania Telerána.

Markiza Nové štúdio 3

Televízni diváci si budú môcť novú scénu pozrieť prvýkrát v akcii v nedeľu 17. marca 2013 v rámci Štúdia F1 pred priamym prenosom Veľkej ceny Austrálie z Melbourne, ktorý sa začína o 06:30 na TV Markíza.

Preteky bude komentovať Peter Čambor, hosťom Števa Eiseleho v štúdiu a spolukomentátorom bude bývalý aktívny automobilový pretekár Jaroslav Homola.

Vizitka novej športovej scény TV Markíza

Hlavný architekt: Jaroslav Holota

Asistenti: Jaroslav Šugár, Peter Masár

Dodávatelia za IBIS Vráble: Vladimír Gutman, Michal Sucháň

 

PR oddelenie TV Markíza

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne