2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Mercedes-Benz: CLS Shooting Brake a triedu A hodnotia ako najkrajšie autá

Najčítanejšie

CLS Shooting BrakeČitatelia špecializovaného magazínu Auto Zeitung si zvolili svojho automobilového favorita s najpríťažlivejším dizajnom. Tri razy umiestnili modely značky Mercedes-Benz na prvé miesto: trieda A vyhrala v triede kompaktov, model CLS Shooting Brake vyhral v triede kombi/sedanov a okrem toho bol vyhlásený za najkrajšie auto zo všetkých – za šampióna všetkých tried.

Tohtoročnej ankety o najkrajšie auto sa zúčastnilo 24 258 čitateľov Auto Zeitung. Jediné kritérium: Ktoré má najkrajší dizajn? Na výber boli novinky posledného roka v piatich kategóriách.

Za nekompromisne najkrajšie auto označili znalí čitatelia Mercedes-Benz CLS Shooting Brake a vyhlásili ho za najkrajšie auto vôbec.  Zároveň tento nekonvenčný výtvor dizajnu značky Mercedes-Benz zvíťazil v kategórii kombi/sedanov.

Voľbou CLS Shooting Brake za šampióna dizajnu všetkých tried
odmenili čitatelia koncepčnú kreatívnosť dizajnérov z dielne Mercedes-Benz. CLS Shooting Brake je prekvapivo iný ako všetko, na čo sme boli doteraz navyknutí. V podstate ide o doteraz nevídaný tvar športového auta s piatimi miestami na sedenie a veľkými zadnými dverami.

Dlhá kapota motora, vzhľad úzkych okien s bezrámovými bočnými oknami a dynamická, smerom dozadu sklonená strecha pretiahnutá až do zadnej časti auta dávajú CLS Shooting Brake vzrušujúce proporcie kupé. Pri pozornejšom pohľade však pozorovateľ objaví aj nečakané ďalšie „funkcie“: päť dverí a veľký objem batožinového priestoru pod zadnými dverami – napriek športovo plochému priebehu strechy. Na želanie je tento batožinový priestor vybavený dnom z dreva americkej čerešne a z kontrastných intarzií z dymového duba. Hliníkové lišty chránia vzácne drevo. Tieto ušľachtilé materiály spracované s najvyššou remeselníckou presnosťou dodajú batožinovému priestoru CLS Shooting Brake eleganciu a charakter ručne vyrobenej drevenej paluby jachty.

Predseda predstavenstva Dr. Dieter Zetsche: „Každá pravá automobilová legenda oslovuje rozum aj srdce v rovnakej miere. Funkčnosť vozidla je povinnosťou  – naši zákazníci z toho vychádzajú. Fascinácia je voľnou jazdou. CLS Shooting Brake spája oboje spôsobom, aký neponúka žiadne iné auto.“

Najpríťažlivejším autom roka v triede kompaktov sa stala trieda A z dielne Mercedes-Benz. Nadchne svojím progresívnym dizajnom a dynamicky radikálnou rečou tvarov, ktorá zdôrazňuje jej výnimočné postavenie vo svojom segmente. Trieda A ukazuje mimoriadne osobitný, športový
temperament. Špeciálne charakterové línie na bokoch jej dodávajú štruktúru a napätie. Nový dynamický štýl triedy A dopĺňa kongeniálne inovačný interiér s mimoriadne vysokou kvalitou.

MERCEDES-BENZ-A

Trieda A Mercedes-Benz zvíťazila tento rok aj v najväčšej nemeckej ankete o najobľúbenejšie auto. ADAC ju preto vyznamenal Žltým anjelom 2013.

Trieda A boduje aj na medzinárodnej úrovni. Viac ako 100 000 automobilových fanúšikov z 52 krajín zvolilo triedu A Mercedes-Benz za Most Beautiful Car of the Year 2012 (Najkrajšie auto roka 2012). Hlasovať mohli prostredníctvom siedmich internetových ministránok, ktoré poskytla televízna stanica Eurosport vo viacerých jazykoch.

„Trieda A je jasným posolstvom novej dynamiky značky Mercedes-Benz,“ hovorí Dr. Dieter Zetsche, predseda predstavenstva Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars.

Zdroj: www.mercedes-benz.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne