3.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Bratislava: CZECHO MECHO Volume 3 – 28.3.2013

Najčítanejšie

czecho mecho_banner_na_titulkuČOKOVOKO

Originálne ženské hip hopové duo opäť v Bratislave

Hosť v Literárnom klube: Marian Palla

Štvrtok, 28. marca 2013 v KC Dunaj~

Tretie CZECHO MECHO privedie do KC Dunaj~  brnenské divožienky ČokoVoko. Za sladkým názvom sa skrýva drsné babské duo, ktoré o sebe tvrdí, že je najsurovejšou a najznámejšou z hudobne nenadaných skupín Česku. Do Bratislavy prídu ani nie po roku, aby nám opäť predviedli umenie drsných a vtipných rýmovačiek. Ich rap (samy hovoria, že nerapujú, ale robia hovorené slovo) nie je dokonalý, čo však neškodí, skôr naopak, dodáva tvorbe akési „amatérske“ čaro. Posúdiť to môžete aj  Vy naživo už štvrtok 28. marca v KC Dunaj.

Skupina vznikla v roku 2006, vo svojich textoch spája nespojiteľné. „Mám ráda lehkou kolu / po níž jdou kila dolů a Emila Zolu (…).Vďaka tomu sa z projektu pôvodne určeného pre zopár známych stal čoskoro internetový fenomén. Sama dvojica v jednom z rozhovorov priznala, že netušili, že sa ich pesničky budú šíriť „ako kedysi východonemecké porno“. Na prvom oficiálnom albume Čokovoko nazvanom jednoducho Hudba sa dvojica spojila s Tominom Kelarom. Dievčatá sa postarali o texty, Kelar o hudbu. Elektronické podklady ozdobil napríklad slučkami s indickými motívmi, píšťalkami či samplami z nahrávok skupín ako Synkopy 61, Odvážní bobříci alebo Los Brňos.

Ešte pred nimi sa v rámci Literárneho klubu predstaví Marian Palla.  Brnenský prozaik, básnik a recesista. Bude čítať zo svojej novej knižky Skripta naivního konceptualisty.

Mediálni partneri: Rádio_FMRádio_Devínwww.citylife.skwww.shiz.skwww.doba.sk ,

Program: 

18:00/bar/vstup voľný

Literárny klub: Marian Palla bude zo svojej novej knižky Skripta naivního konceptualisty.

20:00/koncert/sála/

Čokovoko

predpredaj 6€: , Dr. Horák ,  www.kcdunaj.sk/   na mieste 8€

viac na: CZECHO MECHO

kontakt na usporiadateľov:

František Malík
o.z. literarnyklub.sk
tel.: 00421 915 445 497
e-mail: dramaturgia@literarnyklub.sk

Mgr. Lenka Zogatová
Riaditeľka
České centrum v Bratislave
Hviezdoslavovo nám. 8
P.O.Box 348
814 99 Bratislava
02/54 41 82 17
zogatova@czech.cz
Ak chcete dostávať newsletter Českého centra, registrujte sa na www.czc.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne