11.4 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Florentinum – hrubá stavba bola dokončená v rekordnom čase.

Najčítanejšie

Penta-Florentinum-mini banner

20. marec 2013, Praha: Pri príležitosti dokončenia hrubej stavby administratívneho centra „Florentinum – umenie obchodu“ bola slávnostne vztýčená stavebná glajcha. Tá demonštruje dosiahnutie najvyššieho bodu objektu. Dokončenie hrubej stavby najväčšieho business centra v Prahe bolo dosiahnuté takmer na rok presne od jej začiatku  16. marca 2012. Tempo výstavby možno prirovnať k vybetónovaniu plochy o veľkosti dvoch futbalových ihrísk za mesiac. Projekt Florentinum stavia investičná skupina Penta, ktorá plánuje jeho dokončenie na koniec roku 2013 a otvorenie na začiatok januára 2014.

Vizualizácie:

Penta-Dospiva
starosta Prahy 1 – pán Oldřich Lomecký a partner PENTA Investments – pán Marek Dospiva

„Vzhľadom k tomu, že staviame priamo v centre Prahy, snažili sme sa stavbu urýchliť tak, aby sme čo najmenej zaťažovali jej okolie. Dokončenie  tak rozsiahlej hrubej stavby za dobu kratšiu, ako jeden rok považujeme za veľký úspech. Florentinum sa stal príbehom nahradenia zastaralej socialistickej stavby, vysoko modernou a ekologickou budovou s nadčasovou architektúrou, v ktorej vytvárame nový verejne prístupný priestor v podobe piazzy a rekultivovanej Desfourskej záhrady,“ povedal Marek Dospiva, partner investičnej skupiny Penta.

Realizácie:

Hrubá stavba „Florentinum“ v číslach

– viac ako 42 000 kubíkov betónu
– 6000 ton ocele, čo predstavuje 250 plne naložených návesov
– na hrubej stavbe pracovalo v priemere 250 stavbárov denne

Kľúčové benefity projektu:

– Vznikne tak nové námestie – piazza – verejný priestor o rozlohe 3000 m2
– Rekultivácia historickej Desfourskej záhrady – nový verejný priestor o rozlohe 2000 m2
– Florentinum okrem administrativnych priestorov vytvára i príjemné multifunkčné centrum, ktoré ponúkne napríklad firemnú škôlku priamo v budove, možnosť ubytovania v bezprostrednej blízkosti v novo otvorenom hoteli Motel One a množstvo doplnkových služieb
– Projekt získal predcertifikáciu LEED Gold a jeho architektom je spoločnosť Cígler Marani Architects

Projekt Florentinum predstavuje: 

– 49 tisíc m2 hrubej plochy kancelárií na 9 podlažiach – s jednoduchou efektivitou a flexibilitou delenia jednotlivých dispozícií
– Doplnkové obchodné plochy na 7,5 tisícoch m2 s komplexnou skladbou služieb pre každodenný život (supermarket, drogéria, lekáreň, reštaurácia, detské centrum, kaviarne, klientské centrá, show roomy)

Penta-specifikace

O Pente
Penta je stredoeurópska investičná skupina, založená v roku 1994. Pôsobí v sektoroch private equity a v realitnom developmente. V private equity spravuje jediný fond svojich piatich partnerov, akcionárov spoločnosti. Ich portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac než dvadsať päť tisíc ľudí a konsolidované príjmy týchto spoločností dosiahli v roku 2011 viac ako 1,7 miliardy eur. Penta investuje predovšetkým do oblastí retailu, zdravotníctva  leteckej výroby, strojárenstva, energetiky, zábavného priemyslu, telekomunikácií a bankovníctva. V oblasti realitného developmentu začala Penta investovať v roku 2005 a v súčasnosti realizuje projekty v Českej republike a na Slovensku. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave, Mnichove, Limassole,  Amsterdame a v Jersey.

Martin Danko

PR manager

www.pentainvestments.com 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne