7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Hravo a zdravo – recept na Hummus s rímskou rascou

Najčítanejšie

banner-Berkana_Hummus s rimskou rascouZdravé stravovanie veľa z nás stále považuje za nie veľmi chutné. Opak je však pravdou! Že neviete, ako na to? Nechajte sa inšpirovať receptami na www.hravozdravo.sk. Táto stránka vás naučí variť hravo, zdravo a chutne, využívať aj menej známe suroviny ako tahini, cícer či kuskus. Navyše, v internetovom obchode spoločnosti Bio Berkana www.berkana.sk nájdete všetky ingrediencie z receptov, ktoré uspokoja aj náročnejších spotrebiteľov. Zdravé suroviny, výrobky pre makrobiotický, vegetariánsky, diabetický či bezlepkový jedálny lístok, biopotraviny a mnoho iného si veľmi jednoduchým spôsobom zakúpite na www.berkana.sk. Vrhnite sa na recepty s www.hravozdravo.sk, ktoré zmenia váš jedálniček a pohľad na zdravé stravovanie.


Hummus s rímskou rascou

Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer. Tajomstvom tejto nátierky je správne a dobré ochutenie. Cícer je bohatý na vápnik, železo, vlákninu a má aj afrodiziakálne účinky.

Prísady:

Postup:

  1. Cícer namočíme deň vopred. Po 12 hodinách zlejeme a zalejeme novou vodou. O ďalších 12 hodín cícer povaríme, scedíme (vodu si odložíme) a dáme do mixéra. Rozmixujeme a pridáme tahini. Zriedime vývarom z cíceru.
  2. Odšťavíme citrón a pridáme spolu s pretlačeným cesnakom do rozmixovanej zmesi. Všetko zmiešame a dochutíme soľou.
  3. Hummus dáme do servírovacieho taniera, pekne rozotrieme lyžicou, polejeme extra panenským olivovým olejom a posypeme rímskou rascou a petržlenovou vňaťou.

Viac informácií na www.berkana.skwww.hravozdravo.sk

O spoločnosti Bio Berkana:
Internetový obchod spoločnosti Bio Berkana www.berkana.sk vznikol v roku 2008. Špecializuje sa na zdravú a špeciálnu (makrobiotickú, bezlepkovú, vegetariánsku, diabetickú) výživu, ďalej na biopotraviny, prírodnú kozmetiku a ekologickú drogériu. Spotrebiteľom ponúka možnosť zdravšej formy stravovania. Spoločnosť vytvorila receptovú stránku www.hravozdravo.sk plnú zdravých a chutných receptov zo surovín, ktoré sú predávané na www.berkana.sk. Viac informácií na www.berkana.skwww.hravozdravo.sk.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Ďalšie články

Aktuálne