2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Staré Mesto obnovuje historickú záhradu, príďte pomôcť – 4.5.2013

Najčítanejšie

Staré Mesto pripravuje pre obyvateľov obnoviť historickú Prüger-Wallnerovu záhradu, ktorá sa nachádza v Horskom parku. Rokmi zanedbaný priestor sa vďaka dobrovoľníkom stane novou, oddychovou časťou Starého Mesta.

Stare mesto-Prüger-Wallnerova záhrada 02
Prüger-Wallnerova záhrada

Staré Mesto v spolupráci so svojim partnermi, neziskovou organizáciou Národný trust, Fakultou architektúry STU a Bratislavským okrášľovacím spolkom, pozýva na brigádu v Prüger-Wallnerovej záhrade. Zraz bude v sobotu 4. mája o 10.00 hod. pred Horárňou v Horskom parku. Vstup do záhrady je z Nekrasovovej ulice.

Pracovné náradie a pitný režim zabezpečia organizátori podujatia, stačí prísť vhodne oblečený a obutý. Rodičia môžu zobrať so sebou aj svoje deti, o ktoré sa postará rodinné centrum Prešporkovo. Pre deti pripravili hry a tvorivé dielne.

Areál niekdajšej Prűger-Wallnerovej záhrady s plochou približne 5000 m2 sa nachádza v Bratislave pri Horskom parku na území medzi Kalváriou a Apoštolskou nunciatúrou a je ohraničený Novosvetskou, Nekrasovovou a Havlíčkovou ulicou. Tento priestor je v súčasnosti verejnosti fyzicky prístupný, no je v zanedbanom stave – vysoké stromy spolu s náletovými krami vytvárajú ťažko prechodné husté porasty, mokraď nie je vizuálne neohraničená, chodníkmi sú len ťažko prechodné vyšľapané cestičky. Vďaka projektu mestskej časti a jej partnerov sa tak z tohto priestoru stane miesto, ktoré si isto obľúbia všetci obyvatelia.

Tomáš HALÁN
hovorca

Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
www.staremesto.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne