12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

OWL: Ilustrátor Dávid Kurnavka

Najčítanejšie

logo


Vitajte. Owl je ilustračná agentúra so sídlom v Bratislave. Zastupujeme vizuálnych umelcov, máme radi čokoládu a snažíme sa priniesť viac ilustrácií do našich životov. Dnes Vám predstavíme ďalšieho autora:

DAVIDKurnavka-Owl-Illustration-Agency
Autor ilustrácie: Dávid Kurnavka


Dávid je talentovaný ilustrátor s dlhým zoznamom úspechov, počnúc výstavami vo vychytených galériach, končiac významnými klientami ako napríklad Horsefeathers alebo magazín Palladium. Jeho ilustrácie, bohaté na detail a textúru vznikajú najmä v noci, inšpirované polnočnou melanchóliou a dobrou hudbou. Napríklad od Fleet Foxes alebo JMSN.

Dávid, všimli sme si, že postavy z tvojich ilustrácií majú viac očí. Dve oči sú už nuda?

To je zaujímavá otázka. Doteraz sa ma na to spýtali snáď len dvaja ľudia. Veľmi ma baví, keď ľudia rozlične vnímajú moje ilustrácie a evokuje to v nich odlišné pocity, či situácie. Ak sa nad mojou ilustráciou pozastavia, myslím, že som dosiahol, čo som chcel. Predtým som robieval štyri nohy, teraz sú to oči. Nie je v tom úmysel, skôr súčasť kreatívneho procesu. A aj keď to nerobím dopredu cielene, proste finálna ilustrácia má štyri a viac očí, ale nie vždy.. sám neviem prečo, určite je v tom mágia ;)

Klienti :
Gravity, Dear Friends, Modest Apparel, Lóówfat, Horsefeathers, Lichi, Gameboys_ex, Fabrika na Trika, Bounce!Bounce!, Swing It!, Palladium Magazine, UTB FMK Zlín, Every Else

Jeho práce si môžete pozrieť tu: DÁVIDOVE PORTFÓLIO.PDF


Petra Kemková

Zdroj: OWL

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne