5.1 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Technické vychytávky pre vaše letné dobrodružstvá

Najčítanejšie

Letné dovolenky sa nezadržateľne blížia a s nimi prichádza aj večná dilema, čo si zabaliť do kufra. Určite by v základnej výbave nemala chýbať ani technika. Fotoaparáty a kamery sú základ, chýbať by však nemali ani ďalšie vychytávky. 

Fotografie, ktoré vám bude každý závidieť

DSC-W730_Green
Sony DSC-W730

Dúhový fotoaparát do kabelky aj na pláž

Ak hľadáte fotoaprát, ktorý sa bez problémov zmestí do kabelky či vrecka, no vždy pripravený urobiť kvalitné fotografie, Sony DSC-W730 je tá správna voľba. Ako bonus si ho môžete zladiť s obľúbenou kabelkou, kedže je dostupný v piatich farebných prevedeniach – od klasickej čiernej a striebornej, až po žiarivú ružovú či zelenú. Navyše je W730 inteligentným fotoaprátom. Sám rozozná scénu a tomu prispôsobí všetky nastavenia. Vaše fotografie tak budú aj bez námahy vyzerať skvelo.

Cena: 119 EUR 

NEX3N_DSC0171-3146
Sony NEX-3N

Nadupaný drobec pre kreatívne fotenie

Túžite po fotkách hodných profesionála, no funkcie špičkových profesionálnych fotoaparátov sú pre vás španielskou dedinou? Chceli by ste mať profesionálne fotografie, no nechce sa vám so sebou vláčiť zrkadlovku? V tom prípade je pre vás ako stvorený nový fotoaparát Sony NEX-3N. Veľký obrazový snímač, Full HD video, široká škála objektívov a množstvo snímacích režimov zabezpečia naozaj skvostné fotografie. A to všetko s fotoaparátom, ktorý sa zmestí do väčšieho vrecka!

Cena: 499 EUR

DSC_TX30__Black_Left-1200-1126
Sony DSC-TX30

Nezničiteľný fotoaparát od Sony

Ak patríte k tým, ktorí dávajú svojim veciam zabrať, zabezpečte si odolný fotoaparát Sony DSC-TX30. Tento fotoaparát toho znesie naozaj veľa – vodu, nárazy, prach či mráz. Nový 18,2-megapixlový fotoaparát umožňuje snímanie HD video záznamu a fotografií pod morskou hladinou, alebo na horách. Má teda všetky predpoklady stať sa verným spoločníkom na vašich potulkách svetom. Snímač CMOS Exmor R, ktorý zaručuje ostré fotografie aj pri nedostatočnom osvetlení, je vždy pripravený zachytiť spomienky z vašich ciest. Tie si môžete pohodlne pozrieť na veľkom  dotykovom displeji.

Cena: 340 EUR 

RX-100_LF2
Sony DSC-RX100

Kompakt pre skutočných fajnšmekrov

Sony DSC-RX100 sa síce radí ku kompaktným fotoaparátom, ale vďačí tomu skôr svojím kompaktným hliníkovým telom. Vo svojich útrobách však ukrýva hardvér, za ktorý by sa nehanbili ani zrkadlovky.  RX100ka totiž používa štvornásobne väčší snímač, ako štandardné kompakty a objektív so svetelnosťou f/1,8. Vďaka tejto kombinácií sa môžete rozlúčiť so šumom vo vašich fotkách. Vaše fotografie budú vyzerať skutočne profesionálne.

Cena: 699 EUR  

Kvalitné videá za každých okolností 

GW66_product_water
Sony HDR-GW66

Kamera do vrecka aj pod vodu

S kamerou Sony HDR-GW66 si môžete spomienky z letnej dovolenky obohatiť aj o neštandardné zábery. Ak vaše srdce túži získať ešte viac slobody pri natáčaní videa, ponorte sa pod vodu a natočte podmorské divadlo.  Potopiť sa s ňou môžete do hĺbky 10 metrov. Navyše to nie je žiadna padavka, GW66ka zvládne zimu, prach aj nárazy a bez problémov vydrží pád z výšky približne jedného metra.  Dovolenka natočená touto kamerou bude vyzerať naozaj akčne.

Odhadovaná cena: do 499 EUR 

Dive-Door_img-1200-6095
Sony HDR-AS15

Do každej akcie

Ste otvorený každému dobrodružstvu? V tom prípade neprehliadnite Action Cam z dielne Sony, ktorá hravo zachytí aj tie najextrémnejšie dobrodružstvá. Drobná kamera Sony HDR-AS15 s hmotnosťou len 90 gramov je vodovzdorná, vydrží pády, nevadí jej prach či blato a zvládne aj zoskok z lietadla. Plynulý a stabilný záznam zabezpečí stabilizácia obrazu SteadyShot, ktorá eliminuje otrasy. Čerešničkou na torte je možnosť snímania videa v spomalenom režime, takže si vaše extrémne zážitky vychutnáte do detailov!

Cena: 299 EUR

SONY DSC
Sony PJ420

Premente kameru na projektor

Chceli by ste si priamo na dovolenke premietať zábery, ktoré ste natočili? S projektorovou kamerou PJ420 to nie je žiadny problém. Premietanie je možné na akejkoľvek rovnej ploche, pričom maximálna veľkosť uhlopriečky je jeden meter. Obrovskou výhodou je zdokonalená optická stabilizácia, vďaka ktorej sa obraz kamery nepohne ani pri chôdzi. A v prípade, že si chcete pozrieť film z počítača, pripojíte kameru cez HDMI kábel k notebooku a použijete ako externý projektor.

Cena: 769 EUR 

Na spríjemnenie dovolenky 

Photographers |  We Are The Rhoads | Chris & Sarah Rhoads  Client - SONY VP, Brand Experience - Patrick Bewley - SONY Creative Director - James Trump - SONY Producer, Brand Experience - Marcos Esparza - SONY Sr Mngr, Brand Experience - Su-Ren Neo - SONY Production Company - Snog Producer - Deborah Burch - Snog Productions
Sony VAIO Duo 1

Tablet aj ultrabook v jednom

Neviete sa rozhodnúť či si na dovolenku vziať notebook, aby ste odpísali aspoň na pár dôležitých mailov, alebo len tablet na prehliadanie webu. VAIO Duo 11 je odpoveďou na túto dilemu. Tento hybrid spája výhody ultrabooku a tabletu do jedného zariadenia. Výkonný ultrabook s hmotnosťou iba 1,3 kg a hrúbkou menšou ako 18 mm je možné v okamihu zmeniť na ľahko prenosný tablet. Pod dotykovým Full HD displejom sa ukrýva podsvietená klávesnica, ktorá sa jednoducho vysunie. Vďaka dotykovému peru citlivému na tlak môžete písať rukou či kresliť. VAIO Duo 11 je to správne zariadenie, či už chcete mať na dovolenke pod kontrolou celú firmu, alebo si len kresliť s deťmi.

Cena: 1 339 EUR 

W_PR01_3col-A-8770
Sony Walkman NWZ-W273

Buďte vo forme aj na dovolenke

Ani na dovolenke netreba vypadnúť z formy. Nový vodotesný Walkman NWZ-W273 od spoločnosti Sony je tým ideálnym partnerom na ranný beh na pláži, či plávanie v mori. Jeho ľahký a kompaktný dizajn zaručuje slobodu pohybu pri každej športovej aktivite. Navyše sa rýchlo nabíja a vydrží až 8 hodín neustáleho prehrávania. Tento Walkman sa stane vaším „parťákom“ pri každom tréningu pred, ale aj počas dovolenky.

Cena: 79,99 EUR 

MDR-XB200_V_Violet-7674
Sony MDR-XB200 Extra Bass

Štýlovo kvalitný zvuk

So slúchadlami Sony MDR-XB200 Extra Bass bude pre vás počúvanie hudby zážitkom aj na cestách. Uzavretý dizajn a izolačné výstelky minimalizujú únik zvuku. Vďaka technológii Advanced Vibe Structure a budiacim jednotkám s priemerom 30 mm pocítite silu dynamického zvuku, ako keby ste boli v prvom rade na koncerte. Výstelka z uretánovej peny zmierňuje tlak na uši, takže so slúchadlami vydržíte aj tú najdlhšiu cestu. Dostupné sú v troch farebných prevedeniach, takže sa môžete aj zladiť.

Cena: 25 EUR

 

163180
Sony RDP-V20ip

Zoberte si hudbu zo sebou na pláž!

Vziať si so sebou hudbu na pláž? Prečo nie! Prenosné dokovacie reproduktory Sony RDP-V20ip s technológiou NFC to zariadia jediným dotykom. Výlet, piknik alebo grilovačka s priateľmi? Vezmite si svoju obľúbenú hudbu kdekoľvek sa vám žiada. Stačí sa len smartfónom dotknúť audio systémov Sony CMT-BT80 a CMT-BT60 a hudba z vášho mobilu bude cez Bluetooth prenášaná bezdrôtovo. Audio systémy navyše vo svojich reproduktoroch skrývajú technológiu Magnetic Fluid, ktorá sa vyvíjala v NASA. Kvalitný vesmírny zvuk tak môžete mať vždy a všade so sebou. Určený pre zariadenia iPod/iPhone, nabíjateľná batéria, funkcia Bass Boost.

 

CP-F2L with Xperia J_web
Sony CP-F2L

Napájacie zdroje Sony: bez energie ani na krok

Poznáte to, potrebujete niekomu zavolať, alebo čakáte na dôležitý hovor, no baterka telefónu sa rozhodla inak. Na pláži sa zásuvky hľadajú skutočne ťažko. S takýmito situáciami si môžete však hravo poradiť s novými prenosnými napájacími zdrojmi od spoločnosti Sony.

Cena: 50,50 EUR pre model CP-F1LSA a 79 EUR pre model CP-F2LSA .

 

 


Príjemné zážitky na Vašej dovolenke želám!

Peter Blažečka

Zdroj: SEESAME Communication Experts

Ďalšie články

Aktuálne