2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava: Pekná maľba 2: Výstava francúzskych a slovenských umelcov – do 26.7.

Najčítanejšie

Pisztoryho palác sa čoraz častejšie stáva dejiskom zaujímavých podujatí a výstav. Na všetkých návštevníkov čaká jedinečná výstava Pekná maľba 2 (La belle peinture II), ktorá predstaví 44 francúzskych aj slovenských umelcov, špičky súčasného umenia.

Stare mesto-Pekna malba 2-Vystava 2

„Pisztoryho palác je jedinečným priestorom v meste. Keď som ho prvý raz navštívil počas Dizajn víkendu, bol som očarený atmosférou. Milujem prelínanie histórie, dedičstva a súčasnosti, nových možností,“ hovorí Guillaume Robert, riaditeľ Francúzskeho inštitútu, ktorý je organizátorom výstavy. Hlavným partnerom podujatia je Staré Mesto.

Výstava je prehľadom toho najlepšieho z francúzskeho aj slovenského súčasného umenia. „Medzi najznámejších umelcov patria Valérie Favre a Jean-Michel Alberola, dve kľúčové postavy, ktoré spôsobili za posledných desať rokov revolúciu v súčasnom umení,“ hovorí Robert. Zo slovenských umelcov sa predstavia Daniel Fisher, Róbert Bielik, Juraj Kollár či Martin Gerboc. Spolu sa predstaví neuveriteľných 44 umelcov.

Stare mesto-Pekna malba 2-Vystava 1

Výstava bude doplnená množstvom sprievodných podujatí, ako napríklad diskusiou slovenských a francúzskych umelcov, ktorí prídu do Bratislavy, súťažou, ktorú organizuje Bratislava Street Art Festival, či filmovou nocou s Petrom Konečným. Hlavným cieľom výstavy je priniesť francúzskych umelcov do Bratislavy a prepojiť tak slovenskú a francúzsku kultúru. Výstava je vytvorená špeciálne pre Bratislavu a bude mať premiéru práve v Pisztoryho paláci. Neskôr poputuje do Južnej Afriky, či do Spojených štátov amerických.

Kurátormi sú Eva Hober a Ivan Jančár a výstava potrvá do 26. júla. Na podujatí spolupracovali aj združenie Punkt a Čerstvé ovocie.

Srdečne Vás pozývame!

Tomáš HALÁN


Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Ďalšie články

Aktuálne