7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Výber z knižiek na tento týždeň

Najčítanejšie

KNIHY, KULTÚRA

Slovart-Alica Bartková - Pachuť slov
NOVINKA!!!

Alica Bartková – Pachuť slov

Má tridsať, je čerstvo rozvedený a už to takmer strávil, leží v nemocnici s komplikovanou zlomeninou a zrazu má chuť zo všetkého sa vypísať. Z toho čo bolo, aj z toho, čo nie je, a pritom mohlo byť. Kniha vyjde, má úspech a zrazu sa jej dej začína prenášať do života. Je to iba zhoda náhod alebo si to takto naprogramoval? Túžby sa stávajú realitou. A potom je tu ona, trošku workoholička, trošku zábudlivá, v manželstve, kde to začína škrípať. Kamienok hodený do okna ich na chvíľu spojí. A tá chvíľa má pre oboch význam, iný, ako si mysleli na začiatku.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

 

Slovart-Jan Lukes-Diagnozy casuNOVINKA!!!
Jan Lukeš – Diagnozy času

Dejiny českej a slovenskej kinematografie sa začínajú písať od počiatku filmu vôbec: už pol roka po prvej filmovej projekcii bratov Lumiérovcov v júli 1896 sa totiž premietalo aj v Čechách a v roku 1898 vznikli aj prvé pôvodné české snímky, dokumentárne i hrané.

Cesta československého filmu od amatérizmu k profesionalite, od nemých filmov k zvukovým, od úplných začiatkov cez novú vlnu až k druhému desaťročiu 21. storočia je v tejto knihe zaznamenaná v rámci historických peripetií, ktoré film rovnako ako aj iné umenia donútili uzatvárať kompromisy s ideológiami či zákonitosťami, s ktorými sa musela vyrovnávať celá spoločnosť.

Tento jedinečný sprievodca dejinami filmu je neoceniteľným kompendiom pre všetkých, ktorí sa filmom zaoberajú, či už profesionálne, alebo amatérsky.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

Slovart-Dan Brown-InfernoNOVINKA!!!
Dan Brown – Inferno

Dan Brown’s new novel, Inferno, features renowned Harvard symbologist Robert Langdon and is set in the heart of Europe, where Langdon is drawn into a harrowing world centred around one of history’s most enduring and mysterious literary masterpieces.

As Dan Brown comments: “Although I studied Dante’s Inferno as a student, it wasn’t until recently, while researching in Florence, that I came to appreciate the enduring influence of Dante’s work on the modern world. With this new novel, I am excited to take readers on a journey deep into this mysterious realm…a landscape of codes, symbols, and more than a few secret passageways.”

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: “Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh”

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne