11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Nový SONY RX1R prináša doposiaľ najostrejšie detaily

Najčítanejšie

FOTOGRAFIA A TECHNOLÓGIE

  • Nástupca renomovaného Full-Frame kompaktného fotoaparátu Cyber-shot RX1 s efektívnym rozlíšením 24,3 megapixla a objektívom Carl Zeiss Sonnar T* F2
  • Bez optického dolnopriepustného filtra, aby sa dosiahlo nekompromisné rozlíšenie obrazu
  • Ideálny na snímanie krajiniek a iných vysokodetailných scén
  • Technológia TRILUMINOS Colour pre bohatšie a realistickejšie farby

    SONY RX1-R-titulkova_fotografia_k_clanku

Nová sesterská verzia renomovaného Full-Frame kompaktu Cyber-shot RX1 od spoločnosti Sony uspokojí potreby aj najnáročnejších fotografov, ktorí si potrpia na tie najostrejšie a najdetailnejšie fotografie. 

Fotoaparát RX1R stavia na jedinečnej obrazovej kvalite modelu RX1 a posúva ju na novú úroveň vďaka ešte vyššiemu rozlíšeniu. Prípona „R“ označuje vylepšenie už aj tak veľkolepého rozlíšenia tohto fotoaparátu kompaktných rozmerov.

Rovnako ako mnoho zrkadloviek aj pôvodný model Cyber-shot RX1 disponuje optickým dolnopriepustným filtrom (OLPF) pred snímačom obrazu, ktorý potláča neželané „modré“ a farebné skreslenia. Model RX1R určený nadšencom fotografovania už tento dolnopriepustný filter nemá, čo je zárukou verného zachytenia najjemnejších detailov bez akéhokoľvek rozmazania či rozptylu. Aby sa neprítomnosť optického dolnopriepustného filtra kompenzovala, optimalizovali sa funkcie spracovania obrazu vo fotoaparáte pre uchovanie ostrosti obrazu bez kompromisov na úkor výkonnosti objektívu či obrazového snímača.

Táto modifikovaná edícia fotoaparátu RX1R určená nadšencom fotografovania prináša do záberov krajiniek a iných jemne detailných objektov nové úrovne realizmu a umožňuje im tak vyjadriť vlastnú kreativitu s bezprecedentnou čistotou. Kým hmotnosť a rozmery sú rovnaké ako pri prevratnom modeli RX1, špeciálna edícia RX1R prináša ďalšie vylepšenia, ktoré uspokoja nároky aj skúsených fotografov.

Kompatibilita s technológiou TRILUMINOS Colour navyše zabezpečí reprodukciu bohatších a prirodzenejších farieb pri prehrávaní fotografií aj videozáznamov na televízoroch BRAVIA novej generácie vybavených technológiou TRILUMINOS Display. Nadšenci videa môžu využiť aj voliteľný doplnkový stereo mikrofón, ktorý pri Full HD videozáznamoch umožní zaznamenať zvukovú stopu vo vyššej kvalite a čistote.

SONY RX1-RX1-R-prislusenstvo

Fotoaparát Cyber-shot DSC-RX1, predstavený v septembri 2012, bol prvým kompaktom s pevným objektívom a 35 mm Full-Frame obrazovým snímačom s efektívnym rozlíšením 24,3 megapixla na svete. Získal už niekoľko prestížnych európskych ocenení, vrátane ocenenia „Najlepší prvotriedny fotoaparát“ na rok 2013 od asociácie Technical Image Press Association (TIPA).

Full-Frame kompaktný fotoaparát Cyber-shot RX1R od spoločnosti Sony bude na slovenskom trhu dostupný od konca júla za cenu 3 100 eur.

Peter Blažečka

Zdroj: SEESAME

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne