12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

SME: Mediálny odborník: Od SME by som čakal iný prístup

Najčítanejšie

mini_banner_SME

Na serióznych médiách mi prekáža hrubá povrchnosť a bulvarizácia, tvrdí v otvorenom rozhovore pre SME.sk Miroslav Kollár.

Ako dnes na vás pôsobia slovenské médiá?

Pohybujem sa medzi ľuďmi, ktorí na ne majú kritický pohľad, a ani ja si nemyslím, že je to na Nobelovu cenu. Na druhej strane sa zásadne nelíšia od toho, v akom stave je celá spoločnosť.

V čom zlyhávajú?

Nebudem riešiť, či je to otázka malého trhu a nedostatku peňazí, ale prekáža mi hrubá povrchnosť, ktorá v posledných rokoch prenikla aj do serióznych mienkotvorných médií, a tiež ich bulvarizácia. Nerozumiem, prečo tí chlapci a dievčatá majú pocit, že toto je jediná cesta, ako byť úspešný.

V printoch aj televíziách sa navyše rozmohla takzvaná tlačovková kultúra, vďaka čomu dostávajú politici do médií najmä to, čo chcú oni sami a ich sekretariáty.

Čítajte viac SME: http://ekonomika.sme.sk/c/6898193/medialny-odbornik-od-sme-by-som-cakal-iny-pristup.html#ixzz2bk1JEEEt

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne