7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Knihy o Architektúre

Najčítanejšie

 

Slovart-Architekt-JurkovicArchitekt Dušan Samuel Jurkovič (Dana Bořutová)

Architekt Dušan Jurkovič prežil tvorivý život a zanechal nám po sebe dielo, ktoré si zachovalo svojský charakter aj výraz. Dokladajú to nielen početné kresby, plány, ilustrácie uvedené v publikácii Architekt Dušan Samuel Jurkovič, ale aj mnohé dodnes zachované stavby postavené podľa jeho návrhov. Autorka Dana Bořutová na základe viacročného výskumu predstavuje súkromný aj profesijný život architekta známeho i za hranicami vlasti a v rozsiahlej, bohato ilustrovanej knihe uverejňuje nové a doteraz neznáme skutočnosti z umelcovho plodného života.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

Slovart-Europska architekturaCollection: Európska architektúra (Michelle Galindová)

Úžasná rozmanitosť modernej architektúry od Litvy po Portugalsko a od Nórska cez Nemecko až k Chorvátsku vychádza z jedinečného a individuálneho architektonického rázu jednotlivých krajín. Po celej Európe vznikajú priekopnícke diela sľubných talentov, ktorých kariéra sa len začína, i medzinárodne uznávaných architektov, ako sú Zaha Hadid, Ofis Arhitekti alebo Massimiliano a Doriana Fuksasoví. Kniha Collection: Evropská architektura zahŕňa tie najlepšie projekty z celej Európy a popisuje pritom veľmi pestrú škálu typológií. Cieľom knihy je ukázať unikátne a priekopnícke projekty v rozsiahlej oblasti výstavby. Výber predstavuje reprezentatívny prierez, ktorý zaujme odborníkov a laikov.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

Slovart-Architekt Emil BellusArchitekt Emil Belluš (Matúš Dulla)

Monografia o architektovi Emilovi Bellušovi – zakladateľskej osobnosti slovenskej architektúry 20. storočia – podáva syntetický pohľad na jedného z kľúčových predstaviteľov slovenskej architektonickej histórie. V bohatom textovom i obrazovom materiáli (vyše 500 fotografií) predstavuje autor M. Dulla dielo i život známeho architekta, ktorý sa zaslúžil o autentickú slovenskú architektúru, o uvedenie moderny i o založenie celej série národných architektonických inštitúcií architektov. Taktiež výrazne prispel k ich formovaniu od medzivojnového obdobia až po 70. roky vrátane neskoršieho odkazu. V závere publikácie je uvedený chronologický súpis diel a bohaté registre.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: “Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh”

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne