11.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Bratislava: Nielen Monteverdi bude znieť v Malej sále Slovenskej filharmónie – 29. a 31.10.

Najčítanejšie

Populárne koncerty v bratislavskej Redute, v utorok 29.10. a vo štvrtok 31.10.

Výber operných scén Claudia Monteverdiho zaznie na úvodnom koncerte cyklu Stará hudba v interpretácii štyroch mladých slovenských umelcov, ktorí sa barokovej hudbe venujú už dlhé roky.  Sopranistka Eva Šušková, mezzosopranistka Petra Noskaiová, barytonista Tomáš Šelc a lutnista Igor Herzog uvedú diela vrcholného predtaviteľa barokovej opery poloscénicky. Utorkový koncert 29. októbra nazvali Hovoriť tónmi, spievať slovami. Koncert začne o 19-tej.

A úvodný koncert Populárneho cyklu Slovenskej filharmónie bude znieť v Koncertnej sieni SF posledný októbrový deň, teda 31.10. a návštevníci koncertu si môžu vychutnať ruskú symfonickú hudbu. Suitu č. 1 z baletu Spartakus Arama Chačaturiana, Koncert pre klavír a orchester č. 2 c mol op. 18  Sergeja Rachmaninova a populárnu Piatu symfóniu Piotra Iľjiča Čajkovského. Sólistom večera bude kórejský klavirista Won Kim, za dirigentským pultom bude stáť stály hosťujúci dirigent SF Ratislav Štúr. Koncert začne o 19-tej.

Srdečne Vás všetkých pozývame!

 

Zdroj: Slovenská filharmónia
Ilustračná foto-koláž: Marián LUHA, masmediálne.info

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne