16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Chrome verzia 30.0 je najpoužívanejším prehliadačom v regióne CEE a MENA

Najčítanejšie

Chrome 30.0 je najpoužívanejším prehliadačom v štátoch strednej a východnej Európy, Blízkeho východu a severnej Afriky. Sú tu však tri výnimky: v ČR a Poľsku je najpoužívanejší Firefox verzie 24.0 a v Bielorusku Opera verzia 12.1.  

Na Slovensku dosahuje podiel zobrazení stránok generovaných Google Chrome verzie 30.0 takmer 28 %, zo všetkých verzií tohto prehliadača potom pochádza takmer 30 % zobrazení. Dáta prináša štúdia gemiusRankings. 

Gemius skúmal, ktoré verzie internetových prehliadačov sú najpoužívanejšie na jednotlivých trhoch, kde spoločnosť pôsobí. Výsledky meraní návštevnosti webových stránok ukázali, že najviac internetových užívateľov používa Chrome 30.0. Z tohto prehliadača pochádza najvyšší počet zobrazení stránok napríklad v Moldavsku(64 %), Macedónsku (55 %) či Turecku (52 %).

GEMIUS - Google Chrome SK

Avšak v niektorých štátoch je Chrome menej populárny: v Českej republike a Poľsku generujú najviac zobrazení stránok Firefox 24.0 a v Bielorusku – Opera verzia 12.1., ale aj na týchto trhoch podiel Google Chrome stále rastie.

V rebríčku najpoužívanejších prehliadačov medzi slovenskými internetovými užívateľmi vedie Google Chrome 30.0 (28 % zobrazení), druhé miesto obsadil Firefox 24.0 (21 %) a tretie Webkit mobile (15 %).

Výsledky štúdie potvrdzujú, že pozícia Google Chrome je na internetových trhoch stále silnejšia: v októbri predbehol tento prehliadač v Slovinsku a Maďarsku konkurenčný Firefox a v Dánsku Internet Explorer.

V Českej republike je podiel zobrazení generovaných Firefoxom 24.0 nateraz najvyšší (25 %), ale v najbližšej dobe môžeme očakávať vyrovnanie počtu zobrazení pochádzajúcich z prehliadačov Firefox a Chrome.

Dáta pochádzajú z obdobia 14. – 20. októbra 2013, použitý bol nástroj gemiusRankings. 

Izabela Urbanová
Zdroj: Gemius Slovakia
Zdroj titulkovej fotografie: masmediálne.info

Ďalšie články

Aktuálne