2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Nové Počasie na RTVS od 1.12. (aktualizované)

Najčítanejšie

Tvorivý a kreatívny prístup, ktorý so sebou priniesli zmeny na Sekcii marketingu a komunikácie RTVS, si našiel svoje miesto aj pri príprave komunikačného konceptu nového Počasia RTVS. Nasvedčuje tomu aj spot z krásneho tatranského prostredia, ktorý sa s novými tvárami Počasia nakrúcal priamo na Lomnickom štíte.

Nové Počasie RTVS v spolupráci so Slovenským hydrometeorologickým ústavom sa na obrazovkách objaví už v najbližších dňoch. RTVS ho bude pripravovať v spolupráci so Slovenským hydrometeorologickým ústavom (SHMÚ). Začína sa tak nová éra spolupráce dvoch prirodzených partnerov –   verejnoprávneho média a národnej autority, ktorá má v oblasti predpovedí na Slovensku najdlhšiu tradíciu.

Projekt komplexnej spolupráce RTVS a SHMÚ podliehal dlhodobým a precíznym prípravám. „Nejde len o nové televízne počasie, ale hlavne o začiatok novej éry spolupráce dvoch prirodzených partnerov,“ povedal šéf spravodajstva RTVS Lukáš Diko. Počasie dostane úplne novú grafiku, ktorá však nebude len efektným doplnkom predpovedí, ale bude hlavne zrozumiteľná. Keďže je pripravovaná v spolupráci s meteorológmi, bude zaručená jej vysoká profesionálna úroveň. Nová grafická podoba počasia nadväzuje na súčasnú vizuálnu stránku Správ RTVS a tiež Gólov – bodov – sekúnd a bola pripravená výlučne v interných kapacitách RTVS.
Nove_pocasie_RTVS_SHMU (5)

„Z našej spolupráce bude profitovať najmä široká verejnosť, pretože prostredníctvom seriózneho partnerstva jej môžeme odovzdať informačne najkvalitnejší súbor údajov o počasí. Ako jediní na Slovensku totiž ponúkame produkty priamo z vlastného zdroja. Spolu s rozsiahlou medzinárodnou spoluprácou to vytvára predpoklad bohatého spektra kvalitných informácií o počasí, o ktoré sa obyvatelia Slovenska zaujímajú,“povedal generálny riaditeľ SHMÚ Martin Benko.

Nové počasie RTVS prináša niekoľko zásadných inovácií. Medzi nové prvky napríklad patrí pocitová teplota, ale aj najpodrobnejšia regionálna predpoveď počasia na Slovensku. Meteorológovia SHMÚ budú pokračovať v predpovediach počasia aj prostredníctvom rozhlasových služieb RTVS, v prípade výnimočných situácií dokonca aj v Dopravnom servise Zelenej vlny RTVS. Nezabudlo sa ani na sociálne médiá. Spolu s Počasím bude začiatkom decembra spustená spoločná fanúšikovská stránka Počasie SHMÚ/RTVS na Facebooku, ktorá bude prinášať nielen aktuálne informácie  o počasí, ale hlavne umožní interakciu s divákmi.

Nove_pocasie_RTVS_SHMU (1)

Nové počasie RTVS budú od 1. decembra pripravovať odborníci – meteorológovia SHMÚ. Mení sa tak doterajšia koncepcia moderovania počasia, keďže ho budú mať na starosti ľudia, ktorí predpovede profesionálne pripravujú a odborne garantujú. Navyše sú zamestnancami najdôležitejšej národnej autority v oblasti meteorológie. Novými moderátormi od 1. decembra budú meteorológovia Pavol Beránek, Tomáš Púčik, Pavol Zaujec a Marcel Macko. „Aj touto cestou by som sa rád poďakoval našim doterajším moderátorom Danovi Kováčovi a Lucii Palšovičovej za ich profesionálnu prácu, ktorú pre končiaci formát počasia RTVS vykonali,“ uzavrel Lukáš Diko.

Spot k novému Počasiu RTVS si môžete pozrieť tu:

[youtube height=“HEIGHT“ width=“WIDTH“]https://www.youtube.com/watch?v=0JjKkivxgZw&feature=youtu.be[/youtube]

 

Komunikačná kampaň odštartovala úvodnou časťou, ktorá predznamenáva príchod vynovenej relácie Počasie. Na motív klasickej skladby skladateľa Antonia Vivaldiho Štyri ročné obdobia pripravil kreatívny tím pútavý zostrih série obrazov, zachytávajúcich obdobia roka v plnej nádhere:

[youtube height=“HEIGHT“ width=“WIDTH“]https://www.youtube.com/watch?v=IAoPm1rbJpo&feature=youtu.be[/youtube]

 

Na úvodnú časť kampane nadväzuje imidžový spot (viď. video úplne hore), jeho kreatívny koncept vznikal v interných kapacitách tímu riaditeľky Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daši Matušíkovej a pod vedením kreatívneho riaditeľa Milana Prekopa. Autorom textovej časti kampane je senior copywriter Róbert Bunča, nezameniteľné zábery pozorným okom kamery zhotovil kameraman Laco Janošťák so svojím tímom a koordináciu realizácie spotu zabezpečila Dominika Šulková.

Nakrucanie uputavky_pocasie RTVS_Lomnicky stit (2)

„V komunikačnom koncepte predstavujeme nové moderátorské tváre profesionálov zo SHMÚ, s ktorými sa budú naši diváci pravidelne vo vysielaní televízie a rozhlasu stretávať. Prepojili sme ich s jedným z najzaujímavejších meteorologických bodov na Slovensku – Lomnickým štítom. Divákom v spote približujeme tiež nosné piliere nového Počasia RTVS v podobe výnimočných informácií, ktoré sa z našej predpovede budú môcť dozvedieť,“ povedala riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daša Matušíková.

O úpravu vlasov meteorológov sa postaral profesionálny kaderník Ján Molnár, ktorý dnes patrí medzi slovenskú špičku v oblasti vlasového dizajnu. Oblečenie zabezpečila jedinečná značka pánskej módy Otto Berg a pochádza z aktuálnej kolekcie jeseň/zima 2013.

Zdroj: RTVS 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne