2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava: Najväčšiu radosť z Vianočnej električky mali deti – vyskúšajte si od 6.12. do 23.12.

Najčítanejšie

Dnešným dňom 6. 12. 2013 začala v uliciach hlavného mesta premávať Vianočná električka. Vypravil ju vodič Pavel Durec v kostýme Mikuláša a nezabudol hlavne na tých najmenších, deti – obdaril ich chutnými čokoládovými maškrtami.

Symbolická prvá jazda bohato vyzdobenej a vysvietenej Vianočnej električky pre zástupcov médií a prizvaný drobizg sa konala na Mikuláša už o 15:00, teda o hodinu skôr ako bola naplánovaná premiérová jazda pre verejnosť podľa platného grafikonu. Na vypravenie našej unikátnej historickej električky, ktorá Bratislavčanom spríjemňuje predvianočnú náladu už tretí rok, prišiel aj predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, Ing. Ľubomír Belfi: „Teší nás, že cestujúcim a návštevníkom centra môžeme našim historickým vozidlom zatraktívniť adventný čas. Vianočná električka je medzi verejnosťou populárna a určite v tejto tradícii budeme pokračovať aj v budúcnosti,“ vyjadril sa Ing. Ľubomír Belfi. (na fotografii v strede)

Vianocna elektricka-obr.2

Prvú jazdu si nedali ujsť ani klienti centra Lepší svet, ktorí pomáhali s interiérovou výzdobou už od prvého roka a z bohato vyzdobenej električky sa rovnako tešili aj tento rok. Na premiérovej jazde nechýbali ani žiaci Základnej školy pre slabozrakých a nevidiacich, ktorí si spoločne s ostatnými cestujúcimi zaspievali Vianočné koledy. Atmosféru spestril aj vodič – Mikuláš, ktorý od každého cestujúceho požadoval namiesto cestovného lístka krátku básničku.

Dopravný podnik Bratislava ďakuje partnerom, bez ktorých by sa realizácia tohto projektu nemohla uskutočniť: spoločnostiam Siemens a Osram, Záhradnému centru KULLA, za mediálnu podporu spoločnostiam ľudiaľuďom.sk, Rádio Best FM a Radiopoint. Špeciálne poďakovanie patrí portálu Zľavadňa, ktorý na prvú jazdu nášmu vodičovi daroval Mikulášsky kostým a zabezpečil sladkosti pre najmenších.

Vianočná električka bude tohto roku premávať od 6. decembra až do do 23. decembra v hodinových intervaloch od 16:00 až do posledného odchodu o 20:00. Jazdy budú pre cestujúcich počas celého obdobia bezplatné.

Trasa Vianočnej električky Jesenského – Námestie SNP – Poštová –Vysoká – Floriánske námestie – Vazovova – Americké námestie – Mariánska – Námestie SNP – Kapucínska – Chatam Sófer – Most SNP – Jesenského Vianočná električka má približne 40 minútovú trasu s nástupišťom na zastávke Jesenského pred starou budovou SND, odkiaľ vyštartuje cez Štúrovu ulicu na námestie SNP, ďalej bude pokračovať cez Obchodnú ulicu (zastávky Poštová a Vysoká), Radlinského ulicu (zastávka Floriánske námestie), po Vazovovej ulici (zastávka Vazovova) smerom na Krížnu ulicu (zastávka Americké námestie), Špitálsku ulicu (zastávka Mariánska). Cez námestie SNP bude električka pokračovať v jazde po Kapucínskej (zastávka Kapucínska), ďalej prejde cez tunel (zastávka Chatam Sofér) a následne sa vráti späť do centra po nábreží arm. gen. L. Svobodu (zastávka Most SNP) a cez Mostovú ulicu spať na zastávku Jesenského. Na tomto mieste bude Vianočná električka stáť približne 20 minút, verejnosť si ju bude môcť v tomto čase detailnejšie prezrieť, respektíve odfotiť.

 Zuzana Vachová

 

Zdroj: Dopravný Podnik

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne