6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Jednou vetou – nový projekt denníka SME

Najčítanejšie

Všimli sme si milý projekt denníka SME. Volá sa veľmi jednoducho – Jednou vetou.

Redaktori SME v ňom vyberajú články z domácej a svetovej tlače, ktoré ich zaujali a predstavujú ich jednou vetou.  Píšu Tomáš Bella, Matej Hruška, Martin Lipták a Andrej Sarvaš zo Sme.sk.

Oslovili sme  Tomáša Bellu, ktorý je v súčasnosti opäť zástupcom šéfredaktora SME, známy je aj v komunite novinárov ako „perohryz„, ale verejnosti aj ako realizátor systému spoplatňovania webového obsahu – Piano Media. Odpovedal, ako inak? Jednou vetou! 🙂

SME-Jednou vetou_titulkova_fotografia_k_clanku

Pán Bella, denník SME má službu Vybrali SME , vďaka ktorej môžu čitatelia vybrať a odporučiť články, ktoré sa im páčia.  Upozornia tak na zaujímavé články nielen vo vašom denníku.

Nový projekt Jednou vetou  však túto hranicu, podľa nášho názoru posúva.

Ako vznikol?

„1vetou je jednoducho len redakčný blog niekoľkých ľudí, ktorí čítajú množstvo zahraničných médií, nemá žiadne vyššie ambície.“

Na základe akého kľúča robíte výber tém?

„Výber tém je čisto subjektívny, jednoducho sú to odkazy na články, ktoré nás ako redaktorov zaujali, nič viac,“ doplnil Tomáš Bella.

Blog Jednou vetou sa na nič nehrá, je jednoduchý rozhraním pre čitateľa  a aj tým je priateľský ku komunite SME a komunite fanúšikov dobrých textov na internete.

Domnievam sa, ze skvalitnenie internetového obsahu ale i prehľadné predkladanie tém čitateľom by malo byť dôležitým kľúčom vo vzťahu Médiá vs. Čitateľ.

Každému novému projektu v mediálnom prostredí držím päste a teším sa čo nové prinesie.
Nie je tomu inak ani pri tomto projekte.

Marián Luha

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne