9.4 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

LET’S SWING IT! – Koncerty Fats Jazz Bandu v januári! – 23. a 24.

Najčítanejšie

Atmosféru noblesnej doby 30-tych a 40-tych rokov minulého storočia, epochu elegantných gentlemanov a pôvabných dám v róbach vytvorí vždy počas večera 9-členný swingový orchester Fats Jazz Band. Tam sa vždy zastaví čas. Srdečne Vás pozývame.

Počas minulého roka ste sa možno pravidelne stretávali na tanečných večeroch LET’S SWING IT! v tanečnej kaviarni Swing Café v Bratislave. V novembri 2013 sa kaviareň zatvorila a orchester hľadá nové miesto pravidelných koncertov pre bratislavské publikum.

[youtube height=“HEIGHT“ width=“WIDTH“]https://www.youtube.com/watch?v=IIeYMtfG7uA[/youtube]

 

Na túto tému hovorí speváčka kapely Jana Dekánková (na fotografii) : „Vo Swing Café sa nám hrávalo veľmi dobre. Bol to jeden z mála priestorov v Bratislave, kde sa dalo počúvať, tancovať a zabávať na živú hudbu a pri tom si dopriať napríklad pohár dobrého vínka. Ale ako sa v Bratislave často stáva, finančné podmienky na trhu neudržali nad vodou kaviareň, kde sa hrávala iná, než popová hudba. Preto sa kaviareň zatvorila a my sme nútení hľadať nový priestor pre naše skalné publikum. Pri výbere miesta musíme zvažovať veľa kritérií a okrem adekvátnej kapacity pre návštevníkov potrebujeme nájsť aj priestor s dostatočným tanečným parketom, pretože stále viac ľudí sa na našu hudbu s radosťou tancuje. Ale najdôležitejším kritériom pre nás je akustický klavír v sále. Elektrické klavíry, nech sú akokoľvek kvalitné, nikdy nedosiahnu krásu zvuku dreveného nástroja. Veríme, že sa nám čoskoro takýto priestor podarí nájsť.“.

Jana Dekánková-obr.1

Kde môžete kapelu FATS JAZZ BAND najbližšie objaviť?

Vo štvrtok 23.1.2014  o 19-tej v ŽILINE –
Novoročný koncert v ŠKO Žilina

Atmosféru noblesnej doby 30-tych a 40-tych rokov minulého storočia, epochu elegantných gentlemanov a pôvabných dám v róbach vytvorí počas večera 9-členný swingový orchester Fats Jazz Band. Sedem skvelých hudobníkov  a dvaja očarujúci speváci rozprúdia divákom krv v žilách a prenesú ich do swingovej éry 20. storočia.  Umeleckým vedúcim Fats Jazz Bandu je jeden z najlepších slovenských klaviristov, Ladislav Fančovič. Koncert swingovej hudby, plnej eufórie a ľahkosti bytia, sľubuje publiku nezabudnuteľný zážitok.

 

V piatok 24.1.2014 o 20-tej v TRENČÍNE – Swing & Latin – hudobno-tanečný  večer
v Piano Clube

Príjemné prostredie trenčianskeho Piano Clubu sa na jeden večer zmení na horúci Cotton Club v New Yorku. Živá swingová kapela Fats Jazz Band a latino tanečníci vytvoria atmosféru pravého harlemského nočného klubu v období mafiánov, prohibície a latinsko-amerických prisťahovalcov.

V období, kedy Francis Scott Fitzgerald napísal svojho Veľkého Gatsbyho a kedy napriek krachu na burze v roku 1929, veľkému percentu nezamestnaných a prisťahovalcov z Európy, sa Amerika vedela radovať. Všetky tieto aspekty vplývali aj na hudbu, prostredníctvom ktorej chceli ľudia zabudnúť na svoje starosti.

FATS JAZZ BAND - obr.3

FATS JAZZ BAND je 9 členný orchester s virtuóznym klaviristom, vynikajúcimi inštrumentálnymi sólistami a dvomi šarmantnými spevákmi. Ako jediná slovenská kapela hrá originálny swing medzivojnového obdobia v pôvodných aranžmánoch. Počas swingových večerov znejú naživo originálne diela džezových umelcov ako Fats Waller, Louis Armstrong, Billie Holiday, Teddy Wilson, Tommy Dorsey, Ella Fitzgerald, Lester Young a mnoho ďalších. Fats Jazz Band hrá na originálnych hudobných nástrojoch z 30-tych a 40-tych rokov minulého storočia, čo dodáva bandu nezameniteľný podmanivý zvuk.

Členovia Fats Jazz Band-u sú vynikajúci slovenskí hudobníci a speváci, ktorí pôsobia v popredných orchestroch a big bandoch ako Slovenská filharmónia, Gustav Brom Big Band, Matúš Jakabčic Big Band, Bratislava Hot Serenaders, CZ-SK Big Band či Orchester Slovenského národného divadla.

Ladislav Fančovič: klavír, alt-sax., bandleader Michal Matejka: gitara Ľubomír Kamenský: trúbka, kornet   Patrik Fičor: bicie Branislav Belorid: pozauna    Pavol Kušík: kontrabas Pavol Hoďa: klarinet, tenor-saxofón   Jana Dekánková, Matúš Uhliarik: spev

 

Zdroj: JD

Ďalšie články

Aktuálne