12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

TOP 5 diváckych udalostí 2013 na obrazovkách televízie TA3

Najčítanejšie

Spravodajská televízia TA3 predstavila TOP 5 kľúčových udalostí, ktoré najviac oslovili divákov v roku 2013. Prácu spravodajského tímu TA3 potvrdzujú aj mnohé zaujímavé čísla. Odvysielali viac ako 30 000 reportáží, za ktorými  najazdili viac ako pol milióna kilometrov.

Minulý rok naplnili vysielanie televízie TA3 mnohé silné spoločenské i politické témy z domova aj zo zahraničia. Divácky záujem o tieto udalosti potvrdzuje nenahraditeľnosť spravodajskej televízie. Sila živého vysielania  dáva divákom možnosť vytvárať si neskreslený objektívny názor, umocňuje emócie a umožňuje byť aj pri tých udalostiach, na ktorých sa nemôžeme osobne zúčastniť. Zároveň pomáha informovať občanov v kritických situáciách a udalostiach,“ hovorí Martina Kyselová, šéfredaktorka televízie TA3.

Spravodajský rok 2013 v číslach

Televízia TA3 v roku 2013 vyrobila a odvysielala viac ako 30 000 domácich, zahraničných a športových reportáží. Pri viac ako 6 200 výjazdoch do terénu naše štáby najazdili viac ako pol milióna kilometrov, čo by im stačilo na to, aby takmer 13 krát obišli našu zemeguľu. Televízia absolvovala 80 zahraničných ciest. Najzaujímavejšími destináciami odkiaľ tímy TA3 prinášali spravodajské informácie boli Vatikán, Afganistan, USA, Brusel, až po Kapverdské ostrovy, Korziku, ostrov Faro, USA alebo Fínsko. TA3 pre divákov pripravila 37 rôznych typov relácií, z ktorých v premiére odvysielala viac ako 2 000 dielov. Počas uplynulého kalendárneho roka spravodajstvo pripravovalo 44 redaktorov12 moderátorov.

TOP divácke udalosti roka 2013 na TA3

Róbert Bezák

O kauze odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka informovala televízia TA3 už v lete 2012. Jej reportérsky tím odvtedy priniesol množstvo exkluzívnych informácií, za ktoré bol nominovaný aj na dve novinárske ocenenia. Na základe diváckych námetov vznikla na TA3 relácia Slovo v čase, v ktorej sa Róbert Bezák vo februári divákom prihováral v zamysleniach na rôzne duchovné témy. Mimoriadny divácky ohlas mala aj relácia Debata. Všetky spravodajské programy, v ktorých sa Róbert Bezák na TA3 objavil zaznamenali výbornú sledovanosť .

Habemus Papam!

Na tento výrok z balkóna Baziliky sv. Petra čakali 14. marca miliardy kresťanov na celom svete. Do neskorých nočných hodín sledovala voľbu nového pápeža naživo v Ríme aj televízia TA3. Úspešnú voľbu sledovalo na TA3 viac ako 1 400 000 divákov. Štáb televízie zostal v Ríme až do oficiálnej inaugurácie pápeža Františka a sprostredkúval divákom TA3 naživo všetky kľúčové udalosti týkajúce sa zvolenia novej hlavy katolíckej cirkvi. Sledovanosť témy posilnilo aj množstvo zaujímavých hostí, ktorí prijali pozvanie do štúdia TA3.

Júnové povodne ohrozovali celú Európu

Informácie, ktoré televízia TA3 prináša naživo, sú obzvlášť dôležité pri živelných pohromách. V júni 2013 – v čase extrémnych povodní, ktoré zasiahli takmer celú Európu i Slovensko – televízia TA3 prinášala nepretržite všetky dôležité informácie, ktoré často významne pomohli ľuďom, ktorí sa ocitli v núdzi. V týchto dňoch sledovalo spravodajstvo TA3 viac ako 1 300 000 divákov. Pomocnú ruku obetiam povodní televízia TA3 podala aj prostredníctvom verejnej zbierky svojej nadácie.

TA3 na bicykli so Saganom

Púť Petra Sagana za zeleným tričkom na tohtoročnej Tour de France sledovalo naživo celé Slovensko. Televízia TA3 denne prinášala výsledky a rozhovory z Tour v špeciálnom spravodajskom denníku. Príchod Petra Sagana ako obhajcu zeleného dresu sledovalo 24. júla naživo na TA3  viac ako milión divákov. „Tour“ v trochu inej podobe ožila na obrazovkách TA3 aj v októbri, keď sa spravodajský tím posadil na bicykle a po stávke s Petrom Saganom, ktorému sa podarilo obhájiť zelený dres, prešiel etapu z Bratislavy do Žiliny.

Volebná jeseň

Záveru roka dominovali voľby do VÚC. Televízia TA3 ako jediná na Slovensku venovala voľbám do VÚC mimoriadny priestor, čo sa prejavilo vysokou sledovanosťou. Pred prvým aj druhým kolom sme divákom TA3 v špeciálnych vydaniach Témy dňa predstavili všetkých kandidátov aj víťazov. Vysielanie TA3 počas záverečného volebného víkendu 23. a 24. novembra sledovalo v sobotu viac ako 1 200 000 divákov a v nedeľu viac ako 1 560 000 divákov. Spravodajský tím TA3 aj týmto potvrdil, že televízia je dobre pripravená aj na super volebný rok 2014.

*Poznámka: Uvedené čísla pochádzajú z elektronického merania televízií formou peoplemetrov (zdroj: PMT/TNS.sk).

O televízii TA3

Televízia TA3 je prvá spravodajská televízia, ktorá na slovenskom trhu pôsobí od septembra roku 2001. Denne prináša aktuálne spravodajstvo, pričom základom jej vysielania sú hodinové spravodajské bloky. Programovú štruktúru dopĺňajú publicistické relácie a špeciálne projekty, ktoré pokrývajú všetky oblasti spoločenského života. Primárnymi cieľovými skupinami televízie sú obyvatelia Bratislavy starší ako 18 rokov, obyvatelia miest s viac ako 50-tisícmi obyvateľov, ako aj profesionáli s vysokoškolským vzdelaním a vysokým socioekonomickým štatútom. Prevádzkovateľom televízie je spoločnosť C.E.N., s.r.o.

Zdroj: PR Clinic

Na titulkovej fotografii hore je moderátor televízie TA3 – Peter Bielik

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne