12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

ČR: Moderátor Václav Moravec končí na Rádiu Impuls. Podľa ČT kvôli Babišovi

Najčítanejšie

Moderátor Českej televízie Václav Moravec odchádza z Rádia Impuls.

Podľa ČT sa chce vyhnúť prípadnému konfliktu záujmov po tom, čo sa novým vlastníkom rozhlasovej stanice stala spoločnosť Agrofert. Tú založil a ešte nedávno viedol súčasný minister financií Andrej Babiš, ktorého hnutie ANO je členom vládnej koalície spolu s ČSSD a stranou KDU-ČSL. Informácie včera priniesol ako prvý Týden.cz, spravodajskému portálu iDNES.cz to potvrdila hovorkyňa ČT Alžběta Plívová.

Moravec sa rozhodol ukončiť svoju spoluprácu so súkromnou rozhlasovou stanicou Rádio Impuls  k 28. februáru.

Moderátor na Rádiu Impuls pravidelne v podvečer od pondelka do štvrtka uvádzal diskusný program Impulsy Václava Moravca. Na ČT má moderátor známu nedeľnú reláciu Otázky Václava Moravca, kam si pozýva práve politikov.

Spoločnosť Agrofert, ktorá nedávno Rádio Impuls kúpila a ktorej patrí aj vydavateľstvo MAFRA vrátane spravodajského serveru iDNES.cz, založil a donedávna viedol Andrej Babiš, pôvodom slovenský podnikateľ s českým občianstvom. Teraz však vstúpil do politiky a je ministrom financií za hnutie ANO. Na Slovensku vlastní Andrej Babiš denník Hospodárske noviny.

Plívová vysvetlila, že hlavným dôvodom rozhodnutia Moravca je snaha aj naďalej udržať vysokú úroveň, dôveryhodnosť a nestrannosť hlavného diskusného programu ČT Otázky Václava Moravca.

Zdroj: TASR, masmediálne.info, Rádio Impuls

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne