7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Besedy a autogramiády spisovateľa Pavla Boroša k jeho debutu Tri brehy Dunaja

Najčítanejšie

Pavol Boroš  po úspechu svojho románu Tri brehy Dunaja absolvuje sériu besied v slovenských knižniciach a kníhkupectvách.

Slovart, obalka Pavol Boros-Tri brehy DunajaDebutant Pavol Boroš sa vo svojej knihe Tri brehy Dunaja  vracia do čias vzniku Československa, keď sa rozhodovalo o tom, či Prešporok bude slovenský, alebo maďarský.

Do života hrdinov knihy Tri brehy Dunaja zasiahne prvá svetová vojna a zmení ich osudy. Michal, ktorý prerušil štúdiá v Prahe, pôsobí ako dôležitý predstaviteľ novej československej armády.

Sándor, jeho priateľ zo strednej školy, sa ako Maďar a syn popredného prešporského advokáta ocitne na druhej strane barikády – medzi tými, ktorí by radi dosiahli pripojenie Prešporka k Maďarsku. Navyše Sándor miluje Michalovu sestru Hanku….

„Verím, že romantická rovina knihy priláka čo najviac ľudí, ktorí si popri čakaní na rozuzlenie vzťahov medzi hrdinami prečítajú niečo, čo by si inak neprečítali,“ hovorí autor Pavol Boroš. „A zároveň verím, že Tri brehy Dunaja budú pre čitateľov atraktívne svojím príbehom a možno aj poznaním zaujímavých a menej známych udalostí spojených s našou súčasnosťou viac, ako sme si často ochotní pripustiť.“

Kedy sa autor sa stretne so svojimi čitateľmi?

Nitra: 19.2.,  o 17.00, Krajská knižnica Karola Kmeťka, ul. Fraňa Mojtu 18

Bratislava: 25.2.,  o 18.00, kníhkupectvo Martinus.sk, Obchodná ulica

Lučenec: 26.3.,  o 11.00, stretnutie so študentmi stredných škôl

Nitra: 16.4, o 17:00, kníhkupectvo Martinus.sk, Akademická 1

Martin: 23.4, o 16:30, Turčianska knižnica, Divadelná 3

Žilina: 24.4, v o 17:00, Námestie A. Hlinku 7/B

Košice: 30.4 o 18:00, kníhkupectvo Martinus.sk, Toryská 5

Nenechajte si to ujsť!

Viac informácií o spisovateľovi môžete nájsť aj na jeho osobnej webstránke > TU

 

Zdroj: SLOVART

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne