12.5 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Boris Kollár, majiteľ Fun rádia  sa rozhodol kandidovať v parlamentných voľbách v roku 2016 (aktualizované)

Najčítanejšie

Boris Kollár, majiteľ Fun rádia sa chce opäť uchádzať o priazeň voličov v parlamentných voľbách. V roku 2010 sa už o to pokúšal, no neúspešne. Správu som aktualizoval v jej spodnej časti o krátky rozhovor s Petrom Pčolinským, hlavným organizátorom protestov Gorila, ktorý je v tíme novej strany Borisa Kollára.

Zatiaľ čo pred 5 rokmi to skúšal Kollár na kandidátke malej strany Únia – Strana pre Slovensko, tentoraz zmenil stratégiu a kandidovať bude síce v malej, ale vlastnej strane s názvom Sme rodina.

Pozrite si predvolebný spot strany Únia z roku 2010 s Branislavom Záhradníkom, Zuzanou Martinákovou, Pavlom Hagyarim a Borisom Kollárom:

Téma rodiny je v spoločnosti pertraktovaná a vzbudzuje veľkú pozornosť, na Slovensku ale je to agenda č.1 v strane KDH.

Úspech, ktorý sa rodinnej agende darí vzbudzovať možno verifikovať na kampani združenia Aliancie za rodinu, ktorá rozpútala veľkú diskusiu a pozornosť, a tak pritiahla ľudí k urnám pri referendovej kampani.

Z názvu Sme rodina, badať ale i nacionálne smerovanie hnutia, logo je vo farbe slovenskej trikolóry a iniciály názvu strany „SR“ evokujú Slovensko. Volebný program strana zatiaľ nemá.

Strana Sme rodina Borisa Kollára vznikla narýchlo premenovaním jestvujúcej strany Rusínov s názvom  Náš kraj, nebude tak musieť získavať podpisy na zákonom stanovenú kvótu 10 tisíc ľudí a bude sa môcť venovať len predvolebnej kampani, nie získavaniu podpisov.

Na zmeny v pozadí strany Náš kraj upozornila jej predsedníčka na svojom profile na Facebooku:

Takže je to pravda, v pozadí personálnych i organizačných premien strany Náš kraj je pán Boris Kollár. Dobrý biznis -…

Uverejnil používateľ Ľuba Kráľová Utorok 10. novembra 2015

Opätovný vstup Borisa Kollára do politiky sa dal očakávať, nasvedčovali tomu jeho predchádzajúce aktivity na sociálnej sieti Facebook.

Je to štandardný postup v politike. Pred ohlásením kandidatúry, verejne vyjadrovať nespokojnosť so súčasným stavom v spoločnosti a v politike, ponúkať voličom riešenie na zmenu, alternatívu a ohlásiť svoju kandidatúru na vstup do politiky.

Často sa k tomu zneužíva v komunálnej politike aj predstieraný záujem o veci verejné a založí sa na to občianske združenie, ktoré si svojho kandidáta „zvolí“ za lídra a následne ho „požiada“ aby kandidoval aj v politike. Popritom sa používa aj rétorika „ľudia si to tak želali“. Teraz na tento postup ale čas nevyšiel.

Fun rádio a aj Boris Kollár sú populárni, jeho angažmá o miesto v parlamente by preto mohlo mať úspech, ale musel by byť, myslím si na kandidátke väčšej, mediálne známej strany už s nejakou históriou, ktorú voliči poznajú.

Krok založiť si vlastnú stranu a cez ňu sa pokúsiť transportovať do veľkej parlamentnej politiky, je neistý a nebude úspešný, myslím si.

S propagáciou mu doteraz „ochotne“ a grátis pomáhali médiá, ktoré sa predbiehali, prinášali informácie o ňom a jeho výrokoch na sociálnej sieti, kde sa vyjadroval ku všetkým celospoločenským problémom dneška.

„Prišlo to prirodzene. Najprv ma len súčasná situácia štvala. Jednak ohrozenie krajiny zvonku vplyvom migrácie, ale aj problémy vo vnútri štátu. Rozkrádajú nám krajinu. Jeden človek ide za 100 eur sedieť do väzenia, druhý sa nám za sto miliónov smeje,“ vysvetlil svoju motiváciu Kollár. Správu uverejnil denník SME na svojom webe.

Postoj médií od momentu, kedy ohlásil Kollár kandidatúru bude pravdepodobne diametrálne odlišní a už len „jeho“ spriaznené médiá, vrátane online denníka Konzervatívny výber mu budú robiť promo, to však na úspech a jeho zvolenie stačiť nebude, myslím si.

V minulosti sa ale úspešne pokúsil o vstup do politiky aj majiteľ televízie Markíza Pavol Rusko so svojou stranou ANO, ale pokúšal sa o tom aj bývalý moderátor televízie Markíza a bývalý komunálny poslanec Róbert Beňo, ktorý je aj aktuálne lídrom kandidátky strany Priama demokracia.

O vstup do politiky sa pokúša aj bývala riaditeľka a spolumajiteľka Rádia Expres Eva Babitzová, so svojou stranou Šanca… > Pozri

Podľa kuloárnych informácií mal byť pôvodne Boris Kollár s Róbertom Beňom na kandidátke Priamej demokracie, no nakoniec si vytvoril vlastnú stranu.

V jeho je hlavný organizátor protestov Gorila a redaktor online denníka Konzervatívny výber Peter Pčolinský a zakladateľ Konzervatívneho výberu Milan Krajniak, na ktorého nedávno podal žalobu Jaroslav Haščák, spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Investments > Pozri

Aktualizované 12.11.:

Oslovil som Petra Pčolinského na krátky rozhovor.

Myslite si, že je riešením angažovať sa v strane bez reálneho voličského potenciálu?
Sme rodina bude po voľbách v NR SR.

Čo je vaším cieľom?
Cieľom hnutia Sme rodina je ochrana rodín a ich podpora. Chceme zmeniť pomery na Slovensku a odstaviť oligarchiu od politiky.

Otvorite kauzu Gorila, ako predvolebnú tému?
Kauzu Gorila budem určite pripomínať, nakoľko nikto z hlavných aktérov nebol obvinený.

Ďakujem za rozhovor.

Dôvody prečo sa rozhodol vstúpiť do politiky opisuje sám Kollár vo videu, ktoré zavesil na svoj profil na Facebooku v utorok 10. novembra.

Boris Kollár zároveň na svojom Facebooku vyzval svojich priaznivcov, aby sa pridali do novo vytvorenej skupiny, ktorej názov je podobný so sloganom, ktorý používa Fun rádia (Ja som Fun rádio) a nová skupina nesie názov Ja som Boris.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne