5.6 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Marketingová komunikácia mobilného operátora 4KA počas Vianoc

Najčítanejšie

Nový mobilný operátor spustil svoje služby 5. októbra a už od začiatku decembra odštartoval vianočnú kampaň. Prečítajte si prehľad čo zahŕňala. Potenciálnym zákazníkom komunikoval najprv uvedenie nového dátového balíka 4G Giga Plus, neskôr i 30 dňovú bezplatnú akciu na tento balík. Ale i výhodnú jednotnú cenu volaní, sms a dát za 3,50 centu určenú špeciálne učiteľom. Neskôr bola súčasťou kampane aj charita cez darovací portál ĽudiaĽuďom.sk, v ktorej rozdelili prostriedky vo výške 16 tisíc eur získané od zákazníkov rezerváciou telefónnych čísel na želanie. Ako súčasť vianočnej komunikácie operátor vytvoril aj vianočnú skladbu Nádej Vianoc a daroval divákom televízie JOJ Vianoce bez reklám. 

Vianoce začali s novým mobilným operátorom 4KA už 2. decembra, keď rozbehol kampaň  v ktorej komunikoval uvedenie nového dátového balíka pod názvom 4G Giga Plus. Primárne komunikoval svoju hlavnú ponuku – jednotnú cenu volaní, sms a dát za 4 ceny pre všetkých.

Pozrite si televízne spoty nasadené začiatkom decembra:

Nasadené vizuály printov vianočnej kampane:

4ka - vianocna kampan 2015 - obr. 3
zdroj: SWAN
4ka - vianocna kampan 2015 - obr. 2
zdroj: SWAN
4ka - vianocna kampan 2015 - obr. 1
zdroj: SWAN

17. decembra operátor 4KA oznámil, že získal už 85 tisíc zákazníkov a pri tejto príležitosti im venoval dátový balík 4G Giga Plus na 30 dní grátis.

„Na rozdiel od konkurencie poskytnutie darčeka ničím nepodmieňujeme. Posielame ho všetkým štvorkárom, automaticky a úplne bezplatne,“ komunikoval benefit Peter Helexa, riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb SWAN, a.s.

Na odkomunikovanie darčeka operátor použil aj takýto vizuál:

4ka - vianocny darcek - 4G GIGA PLUS - na 30 dni gratis

18. decembra odštartoval operátor 4KA kampaň určenú špeciálne pre učiteľov, ktorí aktiváciou sim karty 4KA a prenosom čísla môžu získať zľavy v celkovej výške až 16 eur, ale dlhodobý benefit marketingovej ponuky pre učiteľov spočíva v tom, že môžu používať služby operátora za zvýhodnenú cenu 3,50 cena za 1 minútu hovoru, či 1 sms, alebo 1 MB prenesených dát.

„Sme slovenský operátor, so slovenskými majiteľmi a zamestnancami, ktorí vyšli zo slovenských škôl. Aj preto si ako firma, ktorá je odkázaná na schopnosti a znalosti svojich zamestnancov, možno viac ako akékoľvek iná uvedomujeme, že závisíme od úrovne vzdelávania na Slovensku. Toto je drobné vyjadrenie našej vďaky tým, cez ktorých ruky prechádzajú tisíce talentovaných žiakov a študentov,“ povedal Martin Mosný, výkonný riaditeľ SWAN, a. s.

Špeciálnu ponuku si učitelia môžu objednať do 31. decembra 2015 na základe kupónu, ktorý bol uverejnený v decembrovom vydaní Učiteľských novín, alebo si ju môžu uplatniť na základe Medzinárodného učiteľského preukazu ITIC.

Som však presvedčený, že operátor mal ponuku komunikovať, ako ako benefit, ktorý si môžu zakúpiť dlhodobo i počas roku 2016 a neviazať ju časovo na krátke obdobie (len do 31.12.). Zároveň mal pre ňu vytvoriť aj špeciálnu marketingovú komunikáciu, vrátane landing page napr. www.4ka-ucitelom.sk.

Pozrite si televízny spot komunikujúci zvýhodnenú ponuku učiteľom:

Pozrite si vizuály bannerov použitých v kampani (zdroj: SWAN):

4ka - kampan pre ucitelov - banner - obr. 2
zdroj: SWAN
4ka - kampan pre ucitelov - banner - obr. 1
zdroj: SWAN

Súčasťou marketingovej komunikácie nového operátora je aj možnosť od 5. októbra až do 31. decembra vybrať si telefónne číslo prostredníctvom internetovej stránky operátora, kde zákazník rezerváciou takéhoto čísla podporí charitu sumou 4 až 44 eur, podľa typu vybraného ľahko zapamätateľného tzv. brondzového čísla.

Ponuku využilo viacero zákazníkov a operátor preto mohol rozdeliť cez portál ĽudiaĽuďom.sk pred Vianocami viac ako 16 tisíc eur. Z toho viac ako 12 tisíc eur šlo priamo na otvorenie rehabilitačného centra Svetielko v Bratislave, ktoré bude pomáhať deťom, ktoré majú viacnásobné postihnutie.

„Bol to silný zážitok a sme radi, že sme spolu s našimi zákazníkmi dokázali aspoň niekoľkým núdznym spríjemniť Vianoce. 4ka je operátor pre ľudí a aj to, že ihneď pri spúšťaní 4ky bolo rozhodnuté, že celý výťažok poputuje na charitatívne účely, to dokazuje,“ povedal Peter Helexa, riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb SWAN, a.s.

„Práve niekoľko dní pred Vianocami sme na ĽudiaĽuďom.sk pokorili hranicu 1,5 milióna darovaných eur. Sme radi, že aj najmladší mobilný operátor sa rozhodol ísť do toho s nami a už dnes môžem prezradiť, že táto spolupráca bude pokračovať aj v roku 2016,“ povedal Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

4ka - charita - rezervacia cisel - vianoce - obr. 1
zdroj: SWAN
4ka - charita - rezervacia cisel - vianoce - obr. 2
zdroj: SWAN

Nový mobilný operátor komunikoval Vianoce aj cez vianočnú skladbu s názvom Nádej Vianoc, ktorú zložil hudobný skladateľ Rastislav Dubovský, ktorého fanúšikovia poznajú ako autora baletu Prométheus. Autorom textu piesne je spisovateľ Daniel Hevier.

Videoklip pôsobí ako výtvor Slovenskej televízie pre jej hudobnú reláciu Triangel z 80-tich rokov, ale inak je to celkom milý počin a k dnešnému dňu ju na YouTube videlo už viac ako 160 tisíc užívateľov:

V skladbe spieva 20 umelcov, ako Petra Humeňanská, Zuzana Smatanová, Robo Papp, Samuel Tomeček, Hanka Gregušová, Martin Harich, Janais, Patricia Janečková, Michael Kaľavský, Jana Kocianová, Peter Lipa, Kamil Mikulčík, Zuzana Adamkovičová (Mojžišová), Pavol Remenár, SUVE (Suvereno), Barbora Žilecká a Hevi Dubi Komiks Band a spevákov doprevádza i Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu, dirigenti Adrian Kokoš a Mário Košík.

Skladbu venoval operátor ako dar všetkým, stiahnuť sa dá ako zvonenie na mobilný telefón > tu, alebo priamo na titulke internetovej stránky operátora.

 

Vďaka operátorovi 4KA sú na JOJke aj Vianoce bez reklamy, čo je záverečná bodka za jeho vianočnou komunikáciou.

Pozrite si televízny spot, a zacieľte pozornosť i na detail zasneženého loga 4KA na záver spotu:

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne