20.8 C
Bratislava
sobota, 15. júna 2024

Úspešný Youtuber si registruje značku Selassie (aktualizované)

Najčítanejšie

Len nedávno 16. novembra požiadal Matej Slážanský a.k.a. Selassie na Úrade priemyselného vlastníctva SR o udelenie ochrannej známky na názov a logo Selassie.

Úspešný Youtuber z Bratislavy má plány použiť značku vo viacerých kategóriách, vrátane oblečenia, obuvi, alebo šiltoviek, ale tiež na písanie scenárov, či reklamné texty, marketing a reklamné účely. Vlastný merchandise Selassie už predáva prostredníctvom webu www.GoTshirt.com/sk/selassie.

znacka-selassie
logo Selassie na ktoré žiada ochrannú známku

Matej patrí medzi najúspešnejších slovenských influencerov a ochrana jeho mena známkou, využívaného i na marketingové účely je preto logický krok. Jeho vlog pod názvom menameselassie má na YouTube viac než 438 tisíc odberateľov.

Online influenceri svojím zásahom dnes už často predčia nielen printové médiá, ale aj televízie a preto sa stávajú dôležitou súčasťou komunikačných kanálov spoločností, ktoré chcú osloviť cieľovú skupinu mladých spotrebiteľov.

Selassie má už skúsenosť, spolu s Gogom sa stal tvárou kampane Slovenskej sporiteľne na účet pre mladých Space.

Selassie a Gogo komunikuju Space ucet SLSP
GoGo a Selassie v kampani SLSP (zdroj: Core4)

,,Kampaň sme postavili na jednotnom a zjednocujúcom posolstve, ktoré nám má influencer pomôcť dostať do hláv mladých. Chceme vytvoriť silnú preferenciu, spojiť obľúbenosť účtu s obľúbenosťou Selassieho, nielen samoúčelne pracovať s Youtubermi, čo sa v segmente stalo módou,” povedal vtedy o kampani Creative & Strategy director agentúry Core4/Tell it online Andrej Csino. Čítaj viac.

„Vývoj je neúprosný. Najmä mladé generácie (generácie Y a Z) opúšťajú „klasické“ médiá. Vznikajú nezávislé médiá, vzniká nová kategória influencerov, opinion lídrov. Moderátorov, či divadelných hercov nahrádzajú youtuberi i známi športovci. Nové hviezdy majú jeden spoločný znak – podarilo sa im v sociálnych médiách vytvoriť si vlastné, špecifické publikum, vlastný jazyk a….dokážu predávať,“ uviedla agentúra The Hive, ktorá sa špecializuje na prácu s online infulencermi v Čechách a na Slovensku.

Aktualizované 27.11.:

logo-selassie-obr-2Okrem registrácie ochrannej známky na logo a názov Selassie požiadal Matej Slážanský aj o registráciu názvu Menameselassie a tohto loga:

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne