12.5 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Starbucks otvorí novú kaviareň v Bratislave (aktualizované)

Najčítanejšie

Zanedlho značka Starbucks otvorí svoju novú kaviareň v Bratislave hneď vedľa kaviarne Sagafredo na prízemí nákupného centra Central na Metodovej ulici. Bude to už jej štvrtá prevádzka v Bratislave, poslednú otvorili v novembri 2016 v Avione.

Značka Starbucks vstúpila na slovenský trh v júli 2015, kedy bola dostupná najprv len v sieti čerpacích staníc Shell prostredníctvom automatov na kávu a takmer až o rok neskôr 31. mája 2016 otvorila svoju prvú prevádzku v Bratislave v nákupnom centre Aupark prostredníctvom spoločnosti AmRest Holding SE, ktorá je prevádzkovateľ kaviarní Starbucks v strednej Európe.

Kaviareň Starbucks v bratislavskom Auparku má rozlohu 220m2 a zákazníkom ponúka celkom 119 miest na sedenie.

Druhú kaviareň Starbucks v Bratislave otvorili 28. júla 2016 a nachádza sa v nákupnom centre Eurovea, má rozlohu 119 m2 a 62 miest na sedenie. Tretiu kaviareň Starbucks otvorila spoločnosť AmRest v bratislavskom Avione 18. novembra 2016 s rozlohou takmer 150 m2.

Onedlho otvorí Starbucks svoju štvrtú kaviareň v Bratislave v priestoroch po zrušenej predajni oblečenia Scandinavia v obchodnom centre Central.

„V súčasnosti prebiehajú stavebné práce na novej kaviarni Starbucks v OC Central. Momentálne ešte nemáme určený presný dátum otvorenia, ale snažíme sa, aby sme zákazníkov v novej kaviarni mohli privítať čím skôr. Predbežný termín otvorenia je stanovený na začiatok leta,“ povedal pre mediawatch.dog! Filip Púchovský z agentúry For PR, ktorá zastrešuje komunikáciu s novinármi pre Starbucks v SR.

Starbucks je najväčšia americká sieť kaviarní vo svete. Prevádzkuje viac ako 20 tisíc prevádzok po celom svete. V ponuke má nielen množstvo druhov kávy, ale i rôzne druhy teplých, či studených nápojov, či zákuskov.

Firma bola založená v roku 1970. Meno nesie po dôstojníkovi Frankovi Starbuckovi, dôstojníkovi z kultového románu Biela veľryba, spisovateľa Hermana Melville.

Pozrite sa, ako to vyzeralo počas otvorenia Starbucks v Avione v novembri 2016:

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne