Slovensko má svoju vlastnú kávu, ktorá je prispôsobená chuťovým preferenciám Slovákov. Nedávno značka Štrbské Presso otvorila v Bratislave svoju druhú prevádzku.

Nápad na založenie typicky slovenskej kávy sa v zakladateľoch zrodil v priebehu roka 2013. Samozrejme, pri šálke kávy, veď ako inak. A tak sa pod taktovkou Michala Polláka a jeho spoluzakladateľa začala rodiť káva, z ktorej bude hneď jasné, že je slovenská.

Káva z ponuky Štrbské Presso je poskladaná zo zmesí, čiže nejde o jednodruhové kávy, ale o kávy namiešané z ôsmich odrôd dopestovaných na troch kontinentoch.

K rovnovážne praženej káve, ktorá je zdravá a má blahodarne účinky, značka Štrbské Presso pripravila vlastné zmesi korenín ako tatranský horec so škoricou a tatranský horec so škoricou a kardamónom.

Spojenie kvalitnej kávy a vynikajúcich korenín je naozaj silnou dávkou energie a zdravia, čo predstavuje filozofiu slovenskej značky.

foto: Štrbské Presso

Odvtedy ako sa začal celý tento príbeh so založením slovenskej značky kávy, ktorá dostala názov Štrbské Presso, ubehli už viac ako tri roky. A káve sa naozaj darí, aj preto Štrbské Presso otvorilo novú prevádzku na Alstrovej ulici v bratislavskej Rači.

Kaviareň v Rači je prispôsobená historickému charakteru budovy, v ktorej sa nachádza. Kaviareň má svoje nezameniteľné čaro, ktoré nenarúša ani skutočnosť, že do malých priestorov, v ktorých sa nachádza nebolo možné zakomponovať všetko z bohatej ponuky, ktorú značka Štrbské presso predstavuje a ponúka.

foto: Štrbské Presso

Značka kávy Štrbské Presso, ale nie je iba kvalitnou a originálnou kávou pre slovenských kávičkárov, ale aj pre českých. Čo sa týka názvu značky, asociácie k Tatrám tam určite sú, aj preto ju každý spozná a veľmi jednoducho značku identifikuje.

Kaviareň v bratislavskej Rači určite nie je poslednou, ktorú značka Štrbské Presso otvorila. Majiteľ značky Michal Polák pre mediahub.sk uviedol, že majú pripravený frančízový systém prostredníctvom, ktorého chcú rozšíriť sieť kaviarní po celom Slovensku.

Podobné prevádzky ako sú tie v Bratislave má Štrbské Presso už aj v iných mestách, napríklad v Kežmarku alebo v Prešove, kde prevádzka funguje ako shopping shop.

Okrem kávy sa v ponuke značky Štrbské Presso nachádzajú napríklad aj kávovary, čaje, nábytok a zariadenie, textil a odevy. Obzvlášť veľkú pozornosť si zaslúži jedna špecifická vec, v podobe keramického „hrnčoka“.

Hrnčok je pre značku Štrbské Presso veľmi silný identifikátor. Šálky sú podľa vyjadrení majiteľa medzi zákazníkmi obľúbené a dobre sa predávajú.

Tvar „hrnčoka“ je mierne prepracovanou kópiou typického smaltovaného hrnčeka. Pre lepší pocit z pitia kávy má „hrnčok“ vylepšený spodný rádius a horný „sosáčik“, cez ktorý sa káva pije.

Výnimočnosť im dodávajú aj čičmanské dizajny, ktorými sú zdobené a to je presne to čo sa ľuďom na nich páči, čo majú na nich radi.

foto: Štrbské Presso

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu