7.5 C
Bratislava
utorok, 16. apríla 2024

RTVS odvysiela poprvýkrát naživo Majstrovstvá Európy v cyklistike

Najčítanejšie

Po fenomenálnom výkone Petra Sagana a obhajobe zeleného dresu z Tour de France RTVS prinesie televíznym divákom premiérovo 12. augusta na Dvojke od 11:25 živý prenos z ME v cyklistike zo škótskeho Glasgowa.

RTVS odvysiela po prvýkrát tretí európsky šampionát v cestnej cyklistike, ktorého sa zúčastní aktuálny líder svetového rebríčka Peter Sagan.

Šesťnásobný držiteľ zeleného dresu sa pokúsi pridať druhý titul európskeho šampióna v pretekoch s hromadným štartom. Víťaznú premiéru na ME zažil pred dvoma rokmi na šampionáte vo francúzskom Plumelecu.

„Diváci RTVS chcú Petra Sagana vidieť na obrazovkách. Jeho rozhodnutie štartovať na európskom šampionáte v priebehu Tour de France bol jasný signálom pre nás, aby sme začali rýchlo konať. Navyše prvotná predstava majiteľa vysielacích práv o cene pre slovenský trh bola približne štvornásobne vyššia ako sme chceli minúť. Dnes hrdo konštatujem, že dohoda je na svete bez zbytočného plytvania. Osobne sa teším, na priamy prenos z Glasgowa a ďalšie majstrovské kúsky slovenského cyklistického génia,“ uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

Atmosféru a dianie v pelotóne bude sledovať vyslaný dvojčlenný štáb RTVS s talentovaným redaktorom Samuelom Brečkom a skúseným kameramanom Rastislavom Kuchtom.

V bratislavskom štúdiu bude pripravená moderátorka Oľga Hamadejová a jej exkluzívny hosť zo štúdia Tour de France Peter Velits. Komentátorom živého prenosu zo šampionátu bude ostrieľaný Vladimír Genda.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne