18 C
Bratislava
štvrtok, 16. mája 2024

Víťaz Tour de France Egan Bernal oslavuje s krištáľovou trofejou, ktorú navrhlo ŠKODA AUTO

Najčítanejšie

Víťazom Tour de France 2019 sa stal Egan Bernal. S krištáľovou trofejou, navrhnutou oddelením ŠKODA Design, oslávil dvadsaťdvaročný Kolumbijčan v nedeľu na parížskom bulvári Champs-Élysées svoj prvý triumf. Trať 106. ročníka tradičných cyklistických pretekov merala viac ako 3480 km a viedla cez Belgicko a Francúzsko.

V rámci oficiálneho ceremoniálu odovzdal Alain Favey, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO za oblasť predaja a marketingu, ocenenie Petrovi Saganovi, najlepšiemu jazdcovi bodovej klasifikácie.

Sagan si toto ocenenie prebral už rekordný siedmykrát, čím prekonal rekord Nemca Erika Zabela. Tento pohár pre výhercu Zeleného dresu, vyrobený zo zeleného krištáľu, navrhol rovnako ŠKODA Dizajn.

Boli vyrobené v spolupráci so sklárňou Lasvit pod vedením dizajnéra ŠKODA AUTO Petra Olaha. Elegantná silueta pohárov sa medzitým stala jedným so symbolov Tour de France.

Pri navrhovaní povrchu pohárov sa dizajnéri ŠKODA AUTO inšpirujú každý rok novými dojmami. Tohtoročná trofej je poctou tradičnému brúsenému pyramídového vzoru s názvom „Spitzstein.“

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne