SME.sk spúšťa nový športový podcast Telesná výchova

Pilotný diel nového týždenného podcastu si mohli čitatelia spravodajského portálu SME.sk vypočuť v piatok 27. septembra.

Moderátormi nového podcastu Telesná výchova budú bloger Samo Marec a stand-upový komik Marián Psár.

V prvej časti sa rozprávali o majstrovstvách sveta v atletike. „Denník SME dlho uvažoval o športovom podcaste, no snažili sme sa ho urobiť trochu inak. Aby nebol určený len skalným fanúšikom športu, ale všetkým, ktorí na šport len kde-tu natrafia. Ktorých zaujímajú športové príbehy, ale nesledujú každý deň výsledkový servis. A ktorí za šport považujú trebárs aj počítačové hry,“ uviedla redakcia na svojom webe.

Úplne prvým podcastom denníka SME bol denný spravodajský podcast pod názvom Dobré ráno, ktorý vznikol v októbri 2017.

Nasledovali denný vedecký podcast ZOOM, ktorý vzniká v spolupráci s Rádio_FM, ďalej týždenné podcasty Klik, Index, Za volantom, Tech_FM, Všesvet, Pozeráme Game of Thrones, Medzi nami, a nedávno spustený podcast Dobrú chuť.

Podcasty si v zahraničí nachádzajú veľké množstvo poslucháčov a rovnaký trend má aj počúvanosť podcastov pod značkou SME. „Podcasty počúvajú najmä mladí a vysokoškolsky vzdelaní ľudia do 35 rokov. Tvoria polovicu publika,“ uviedlo SME v publikovanom prieskume.

V auguste 2019 dosiahol denný podcast Dobré ráno svoj rekord, keď bežný diel počúvalo až 22-tisíc poslucháčov. „Spolu dosiahli všetky podcasty SME počúvanosť za mesiac takmer jeden milión prehratí (937 181),“ uviedlo SME.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu