7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Ďalší športový sviatok je za rohom. O pár dní začína EURO 2020 a RTVS prinesie na svojich obrazovkách všetkých 51 zápasov

Najčítanejšie

Už v piatok, 11. júna, odštartuje futbalové EURO 2020 a RTVS bude pri tom. Na Jednotke a Dvojke ponúkne divákom všetkých 51 zápasov, z toho 45 naživo a 6 zo záznamu.

Pre divákov je pripravené aj Štúdio EURO 2020 a prehľad najdôležitejších akcií zápasov Highlighty EURO 2020. Rozhlasovým poslucháčom prinesie RTVS naživo všetky 3 zápasy slovenskej reprezentácie v základnej skupine v Rádiu Slovensko.

Európsky futbalový šampionát sa mal uskutočniť už počas leta 2020, ale pre pandémiu bol presunutý, a preto bol zachovaný aj pôvodný názov EURO 2020.

Turnaj sa bude konať až v dvanástich mestách dvanástich európskych štátov, pričom zápasy Slovenska v základnej skupine sa odohrajú v Petrohrade a Seville. Semifinálové duely a finále sa odohrajú na štadióne Wembley v Londýne.

Takmer všetky zápasy EURO 2020 prinesie RTVS svojim divákom naživo, okrem 6 zápasov posledného kola základných skupín, ktoré sa hrajú paralelne a diváci si ich budú môcť pozrieť zo záznamu a naživo na webe futbal.rtvs.sk, kde bude možné sledovať všetky zápasy šampionátu.

Všetky tri zápasy slovenskej reprezentácie v základnej skupine prinesie RTVS aj v rozhlasovom vysielaní v Rádiu Slovensko formou živej reportáže z bratislavského štúdia.

Rozhlasových poslucháčov bude počas EURO 2020 vysielanie Rádia Slovensko pravidelne zásobovať aj informáciami zo slovenského tábora, a to nielen vo všetkých spravodajských pozíciách, ale aj v prúdovom vysielaní.

V dejisku slovenských stretnutí, priamo v Petrohrade a Seville, bude štáb RTVS s redaktorom Dominikom Križom, ktorý bude už dva dni pred začiatkom turnaja v Petrohrade monitorovať prípravy a dianie v slovenskom kempe a následne bude prinášať aktuality.

Komentátormi zápasov v bratislavskom štúdiu budú Marcel Merčiak, Ľuboš Hlavena a Peter Zagiba. Zo Štúdia EURO 2020 sa divákom prihovoria Ľuboš Hlavena, Oľga Konečná a Mercel Merčiak.

Na poste spolukomentátorov sa vystriedajú Marián Zeman, Martin Mikulič, Peter Ďuriš, Róbert Paldan, Stanislav Angelovič a Juraj Piroska a v štúdiu RTVS privítajú moderátori aj expertov Martina Mikuliča, Petra Ďuriša, Róberta Paldana, Stanislava Angeloviča, Juraja Pirosku, Borisa Kitku, Jána Kociana a Vladimíra Koníka.

Na konci každého hracieho dňa, po 23:15 h, sa diváci môžu tešiť na Highlighty EURO 2020, v ktorých uvidia prehľad najdôležitejších akcií všetkých zápasov.

Predzápasové Štúdio EURO 2020 bude RTVS vysielať vždy 30 minút pred začiatkom priameho prenosu.

Diváci sa môžu tešiť aj na 12 dielov magazínu EURO, v ktorom sa predstaví všetkých 24 účastníkov šampionátu, 14-dielny seriál História ME o predchádzajúcich turnajoch a pôvodný dokument RTVS Cesta Slovenska na EURO.

Všetky dôležité informácie z EURO 2020 nájdu návštevníci aj na webe futbal.rtvs.sk. Nájdu tam najnovšie aktuality zo šampionátu, môžu si pozrieť všetky zápasy či už v priamom prenose alebo vo webovom archíve a nájdu tam tiež zostrihy zo zápasov, štatistiky, tabuľky či program zápasov.

PREHĽAD ZÁPASOV SLOVENSKA:
Pondelok 14. júna o 18:00: Slovensko – Poľsko (Petrohrad)
Piatok 18. júna o 15:00: Švédsko – Slovensko (Petrohrad)
Streda 23. júna o 18:00: Slovensko – Španielsko (Sevilla)

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne