14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Moderátori Matej „Sajfa“ Cifra a jeho manželka Veronika Cifrová Ostrihoňová podali trestné oznámenie na novinára Martina Daňa

Najčítanejšie

Matej „Sajfa“ Cifra (42) je moderátor Fun rádia a jeho manželka Veronika Cifrová Ostrihoňová (32) je moderátorkou verejnoprávnej RTVS, v ktorej má reláciu Silná zostava. Sajfa v roku 2019 spovedal v štúdiu Martina Daňa ako prezidentského kandidáta.

Martin Daňo (44), neúspešný prezidentský kandidát z roku 2019, ako vloger dvojicu úspešných moderátorov atakoval prostredníctvom videa v ktorom im vulgárne nadával, zverejnil ho ešte v roku 2019. NAKA ho aktuálne obvinila z výtržníctva a hrozia mu až tri roky väzenia. Informáciu priniesli Aktuality.sk.

Martin Daňo má viac problémov so zákonom. Začiatkom decembra 2019 ho NAKA obvinila aj z daňových podvodov a budúci týždeň ho čaká súd. „Daňo si mal ako konateľ niekoľkých firiem v priebehu rokov 2011 a 2012 neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie DPH vo výške takmer 190-tisíc eur. V prípade už bola podaná aj obžaloba. Na budúci týždeň by sa mal Daňo postaviť prvýkrát pred súd,“ uviedli Aktuality.sk.

Viacero novinárov malo v minulosti problém s vyjadreniami Martina Daňa a podali naňho trestné oznámenia alebo žalobu, napr. Monika Tódová z denníka N, Peter Tóth z portálu Ďatel.sk, Zuzana Petková z Nadácie Zastavme korupciu, Gabriela Kajtárová z TV Markíza, alebo Jana Krescanko Dibáková z TV JOJ. > Viac info

„Veroniku Cifrovú Ostrihoňovú napádal za jej vzhľad, o jej manželovi zasa tvrdil, že je zlatokop. Sajfu tiež opakovne obviňoval zo spolupráce s mafiánom Marianom Kočnerom a z užívania kokaínu. Na Daňa sa preto rozhodli podať trestné oznámenie,“ uviedli Aktuality.sk.

„Bola to zmes absolútnych neprávd a úplných nezmyslov a vyfabrikovaných hlúpostí. Keďže to už je nejaký čas, tak do detailov si to úplne presne nepamätám, ale nezmysly, ktoré idú za hranicu všedných dní,“ vysvetlil Novému Času Sajfa a pokračoval: „Je to živá vec, je to v procese a vôbec to nebudem teraz komentovať. Viem, že bolo vznesené obvinenie a to je celé. Nekomentujem to.“

Na vznesené obvinenie reagoval aj novinár Martin Daňo, ktorý v sobotu 16.10. zverejnil video na svojom profile na YouTube , a v utorok 19.10. zverejnil na sociálnej sieti Facebook aj časť textu z obvinenia.

Martin Daňo je novinár, ktorý vedie investigatívny web GINN.press a informuje verejnosť prevažne o kauzách zo súdnej oblasti. V roku 2019 neúspešne kandidoval na prezidenta SR.

Spolupracoval s kontroverzným občianskym aktivistom Rudolfom Vaským, napríklad na satirickej relácii Takže tak. Svoje videá ešte donedávna publikovali na platformách You Tube a Facebook.

Martina Daňa a Ruda Vaskeho zadržala 13. decembra 2019 polícia, pre prečin výtržníctva, ktorého sa mali dopustiť publikovaním hanlivých videí na YouTube. Následne ich súd v januári 2020 prepustil z väzby a vyšetroval na slobode, ale zakázal im publikovať videá a prejavy k verejnosti.

Krajský súd potom v apríli 2021 potvrdil rozhodnutie Okresného súdu, ktorým zrušil predchádzajúce obmedzenie z ktorého vyplýval zákaz uverejňovania videí a prejavov k verejnosti.

Rudolf Vasky naďalej zverejňoval videá a zákaz súdu obchádzal.  Martin Daňo zákaz súdu rešpektoval a vyjadroval sa len formou statusov na sociálnej sieti. Po dlhých 17 mesiacoch mohol v máji 2021 zverejniť svoje prvé video. > Čítaj viac

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne