14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

RTVS 20. decembra spustí novú televíziu na štvrtom kanáli pod názvom Šport

Najčítanejšie

Fanúšikovia športu sa majú na čo tešiť! RTVS spustí 20. decembra vysielanie štvrtého televízneho vysielacieho okruhu. K Jednotke, Dvojke a Trojke pribudne štvrtá televízna stanica s názvom Šport.

Divákov čaká množstvo zaujímavých programov, atraktívnych priamych prenosov, športové spravodajstvo, rôzne archívne materiály, magazíny o zdravom životnom štýle či dokumenty o slovenských športových velikánoch.

Nová športová televízia odštartuje vysielanie 20. decembra o 17.00 h. Prvým programom bude otváracia beseda, po ktorej bude o 17.30 h nasledovať dokument z príprav športovej televízie pod názvom Ako sa stavia sen.

Dvadsaťšesť minútový program prinesie divákom exkluzívny pohľad do zákulisia štvrtého televízneho vysielacieho okruhu RTVS i to ako vznikal, obzrie sa do histórie športového vysielania v televízii a rovnako divákom sprostredkuje aj informácie o tom, na čo sa môžu vo vysielaní novej modernej športovej televízie tešiť.

O 18.00 h sa začne hokejové štúdio, ktoré otvorí vybratý zápas 27. kola hokejovej Tipos Extraligy.

„Ja ako veľký športový fanúšik sa teším, že už počas prvého roku existencie novej športovej televízie prinesieme najvýznamnejšie športové podujatia. Zároveň kľúčovým odkazom, ktorý chce RTVS cez športový okruh tlmočiť širokej verejnosti je, že pohyb a aktívny životný štýl sú základom všetkého. Zmyslom nového športového televízneho okruhu nie je len prinášať kvalitne remeselne spracované prenosy zo športových podujatí, ale najmä podnietiť všetky vekové a sociálne vrstvy a štruktúry obyvateľstva k pohybu, pretože čím viac sa človek každý deň hýbe, tým väčší predpoklad je, že bude silnejšia aj jeho imunita a zdravie. Zároveň bude mať z nového okruhu osoh aj kompletná komunita divákov RTVS, pretože bude mať každá jedna programová služba ďaleko pevnejšiu a stabilnejšiu programovú štruktúru,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Vo vysielaní RTVS sa na už existujúcich programových službách o 100% rozšíri vysielanie premiérových programov národnostného a regionálneho vysielania, ktoré dostane pevný časový priestor. Bude sa stabilizovať a rozširovať detské vysielanie, Večerníček a bude vytvorený štvrtý detský blok. Vytvorí sa pravidelný priestor pre umelecké a hudobné programy i reprízy pôvodných programov.

„Som rád, že sa podarilo vyriešiť financovanie spustenia novej programovej služby. Som presvedčený, že má obrovský význam – pre samotný slovenský šport, pre divákov, aby sme ich podnietili k športovaniu a rovnako aj pre televíznu časť RTVS, pretože výraznejší priestor na ostatných programových službách vďaka presunu športových programov dostanú aj národnostné programy, či programy z oblasti kultúry. Verím, že nová programová služba potvrdí svoju životaschopnosť, čo urýchli stabilizovanie jej financovania na dlhé obdobie. Hľadali sme najskorší možný termín na reštart výrobno-vysielacích a interných procesov, na ktoré sme potrebovali niekoľko týždňov tak, aby diváci RTVS dostali novú vysielaciu službu ako vianočný darček,“ povedal šéf sekcie športu Matej Hajko.

Nový televízny okruh prinesie na ešte širšej ploche atraktívne športové podujatia pre čo najviac divákov. Na rok 2022 má RTVS zazmluvnené všetky významné podujatia, odvysiela viac ako 3 600 hodín priamych prenosov.

Na našich obrazovkách sa objavia všetky kľúčové podujatia budúceho roka – ZOH v Pekingu, MS v hokeji vo Fínsku, či MS vo futbale v Katare. Športových fanúšikov určite potešia aj ďalšie významné športové udalosti, ako je napr. Svetový pohár v lyžovaní s Petrou Vlhovou, niekoľko cyklistických pretekov s Petrom Saganom, Svetový pohár v biatlone so sestrami Fialkovými, tenisová WTA Tour, futbalová Európska a Európska konferenčná liga, Liga národov i hokejová Tipos extraliga, MS do 20 rokov, cyklistická Tour de France i športy ako futsal, hádzaná, volejbal, basketbal, plávanie, gymnastika, krasokorčuľovanie, vodné pólo a mnohé ďalšie.

Zároveň nová športová televízia vytvorí obrovský priestor pre slovenský šport, ktorý bude mať konečne vyššie zastúpenie na televíznych obrazovkách. „Výrazne väčší priestor v televíznom vysielaní dostanú aj doposiaľ menej verejne prezentované športy a športovci na Slovensku. Je to dôležitý krok vpred aj pre regionálny šport,“ hovorí Matej Hajko.

Šport bude vysielať 24 hodín denne a jeho pevnou súčasťou bude aj stále dynamické športové spravodajstvo. Počas celého dňa bude mať športový fanúšik vždy k dispozícii prehľad aktuálnych udalostí, ktoré sa do daného momentu vo svete športu udiali.

Aj v podobe krátkych päťminútových spravodajských blokov tak budú mať diváci aktuálny prehľad o dianí v športe doma i vo svete. Súčasťou vysielania budú aj divákom dobre známe športové formáty a tváre, ale aj nové programy.

Vďaka otvoreniu nového vysielacieho priestoru má RTVS ambíciu oživiť aj športovú dokumentárnu tvorbu a výraznejšie posilniť športovú publicistiku. V procese výroby sú nové dokumenty, v ktorých si uctíme významné postavy slovenského športu, olympijských víťazov a ďalšie výrazné športové osobnosti Slovenska. „Pre diváka je určite lepšie, keď šport nájde koncentrovaný na jednej programovej službe. Sledovať v televízii s dvojbodkou a nápisom „Šport“ napríklad hokejovú reprezentáciu či Petru Vlhovú, len pár dní po spustení nového okruhu, bude pocit, na ktorý sa teším. Bude to výsledok dlhoročnej práce celej sekcie športu,“ uzatvára Matej Hajko.

Všetky dôležité informácie o novej športovej televízii sú k dispozícii na stránke naladtesanasport.sk

Pozrite sa vizuály kampane:

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne