5.4 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Stratenú peňaženku nálezcovia v Rači odovzdali starčekovi a ešte mu priniesli aj chutný obed

Najčítanejšie

Dnes sa stala zvláštna vec, v Rači mladá rodina našla v parku na Hečkovej ulici peňaženku aj s dokladmi, podarilo sa jej vypátrať majiteľa pána Dušana Čmelku, ktorý už býval na novej adrese.

Na facebookovú skupinu Priatelia Rače preto zavesili výzvu a zanedlho sa im ozval bývalý Dušanov kolega. Druhý sviatok vianočný sa stal malý, ale o to väčší dobrý skutok.

Dušan Čmelko je 66-ročný dôchodca, ktorý v roztržitosti peňaženku stratil. V minulosti niekoľko rokov pracoval na Miestnom úrade v Rači za starostovania Petra Pilinského, na ktorého si v dobrom zaspomínal, ale i za súčasného starostu Michala Drotována. Z organizácie miestneho úradu, kde sa pán Dušan staral o úpravu parkov a sadov, odišiel do dôchodku pred dvomi rokmi.

„Áno pamätám si ho, býval v takom schátranom dome niekde na dolnom konci pri DSSke. Zamestnali sme ho na vtedajšom stredisku čistoty, aby dostal druhú šancu na dôstojný život pred dôchodkom. Myslím, že sa to celkom ujalo aj keď to s ním nebolo vždy jednoduché,“ zaspomínal si pre Bratislavský večerník bývalý starosta Mgr. Peter Pilinský.

Mladá račianska rodina Polievkových peňaženku a doklady v Druhý sviatok vianočný našla v parku na Hečkovej ulici, neváhala a pustila sa do hľadania nového majiteľa, aby sa ten nemusel počas Vianoc stresovať.

Ľudia na sociálnej sieti pomohli pána Dušana nájsť a pôvodné informácie od diskutujúcich sa našťastie nepotvrdili, uvádzali že ho prepadli a rozbil sa mu aj načúvací prístroj a peňaženku mu asi ukradli.

Pán Dušan peňaženku len stratil a poctiví nálezcovia, rodina Polievkových, mu dnes peňaženku s dokladmi priniesla aj s milým darčekom, chutným obedom. Pán Čmelko bol veľmi prekvapený a z celého srdca im za to poďakoval.

Nielen na Vianoce si musíme pomáhať, aj táto príhoda je dôkazom, že dobrých ľudí je v Rači stále dostatok. Všetko je to tak pekne poprepájané a s pomocou dobrých ľudí vznikajú aj takéto krásne veci.

Prípadnú sociálnu pomoc a komunikáciu s pánom Čmelkom sme po celý čas konzultovali s račianskym občianskym združením Morfeus, ktoré nám v tomto veľmi pomohlo.

„Naše občianske združenie MORFEUS sme založili len v tomto roku, takže sme úplne nové novučičké. V sociálnej oblasti ale nováčikovia nie sme, s prácou s ľuďmi v náročnej životnej situácii máme prax viac ako 10 rokov,“ vysvetlila pre Bratislavský večerník Adriana Zahradníková z občianskeho združenia MORFEUS.

rodina Polievkových odovzdáva stratenú peňaženku a prekvapenie v podobe chutného obedu pánovi Dušanovi Čmelkovi (foto: Marián Luha, Bratislavský večerník)
park s vysadenou lúkou na Hečkovej ulici v Rači (foto: Marián Luha, Bratislavský večerník)
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne