6.2 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Rača smúti za miestnym poslancom JUDr. Jurajom Madzinom

Najčítanejšie

V nedeľu 2. januára skonal Račan Juraj Madzin vo veku 67 rokov (20.9.1954 – 02.01.2022).

Bol poslancom mestskej časti Bratislava-Rača v rokoch 2006 až 2022, pôsobil v komisiách športu, kultúry, školstva, na podporu vinohradníctva, ale i v komisii životného prostredia, či výstavby. Pôsobil i ako člen dozornej rady v spoločnosti Račianska teplárenská, a.s.

Juraj Madzin bol povolaním právnik, verejnosti známy ako veľký fanúšik a podporovateľ športových aktivít v Rači. „Dnešná uponáhľaná doba si priam vyžaduje budovanie športovísk, kde si môžu občania aktívne oddýchnuť a vyčistiť hlavu,“ vyjadril sa v roku 2018 v rozhovore pre Račaweb.sk.

„Bol veľmi skúsený človek z rozhľadom, takže vo svojom profesnom živote tieto charakteristiky prenášal do praxe. Aj ako poslanec v mnohých volebných obdobiach zastával záujmy Rače a Račanov, za čo si zaslúži vďaku a uznanie,“ zaspomínal si pre Bratislavský večerník kolega poslanec Ivan Vrana z o.z. Terroir Rača.

„Chcel by som vysloviť úprimnú sústrasť jeho rodine. Bude nám chýbať ako dlhoročný podporovateľ športu, štartér veľkého množstva pretekov, darca ocenení Račianske srdce ale aj dlhoročný diskutér a aktívny občan. Nech odpočíva v pokoji,“ uviedol Mgr. Michal Drotován, starosta mestskej časti Bratislava-Rača.

„Pán Juraj Madzin bol od útlej mladosti veľkým lokálpatriotom, miloval Raču a jej obyvateľov. Ak by som mal zhrnúť, čo ma napadne pri jeho osobe, tak to bude jediné slovo Lokálpatriot. Podporoval športovcov, vinohradníkov, seniorov, mládež, svojich susedov – jednoducho zapájal sa do mnohých dianí v našej mestskej časti. Osobne som ho prvýkrát spoznal, ako člena lyžiarskeho oddielu Lokomotíva Rača na niekdajšej Lyžiarskej chate nad Slalomkou. Pri práci sme si sním užili množstvo zábavy. Vždy nám mal čo „odovzdať“. Po čase sa naše cesty opäť skrížili a som vďačný osudu, za to že som ho mohol spoznať aj ako skúseného človeka a poslanca. Tešili sme sa takmer v rovnaký termín z narodení vnúčat. Je toho strašne veľa, čím som bol obdarovaný pri každej debate pri jeho obľúbenej káve. Neváhal ani na sekundu na históriu Rače, na jej už dávnejšie obyvateľstvo a rodinné prepojenia miestnych Račanov,“ uviedol pre Bratislavský večerník Mgr.Ivan Vrana, poslanec mestskej časti Bratislava-Rača z občianskeho združenia Terroir Rača.

„Jeho odchodom naša MČ Rača stráca strašne veľa. Ja osobne určite budem jeho osobu hľadať pohľadom pri pohybe Račou, kde nachodil množstvo „zdravotných kilometrov“. Pri vinohradníckych akciách napr. Súťaž v reze viniča, kedy štartoval aj ukončoval zápolenie vinohradníkov pri tomto podujatí. Veľa ľudí si na neho spomenie napríklad pri športových zápoleniach račianskych detí, ktoré podporoval kúpou medailí a pohárov, či iných ocenení. Bude mi strašne chýbať jeho názor na dianie v Rači a preto nám neostáva iné ako pokračovať v tom, čo všetko chcel ešte zrealizovať. Som poctený, že mi osud do cesty pripravil množstvo rozhovorov s takým človekom akým Juraj bol. Česť jeho pamiatke!!!,“ doplnil Ivan Vrana.

Posledná rozlúčka s pánom poslancom MČ Rača JUDr. Jurajom Madzinom sa uskutoční budúci utorok 11. januára 2022 o 10:00 hod na cintoríne v Rači.

Ivan Vrana a Juraj Madzin (zdroj foto: archív I. Vrana)
zdroj foto: FB/archív Ing. Róbert Pajdlhauser
zdroj foto: FB/archív Ing. Róbert Pajdlhauser
zdroj foto: FB/archív Ing. Róbert Pajdlhauser
zdroj foto: FB/archív Ing. Róbert Pajdlhauser
zdroj foto: FB/DHZ Bratislava-Rača
zdroj foto: FB/DHZ Bratislava-Rača
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne