9.4 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Andreja Danka nazval novinár denníka N „užitočným idiotom,“ žiada o opravu

Najčítanejšie

„Fico to vraj dnes prehnal, keď povedal novinárke, že je hus. O mne, dnes denník N a novinár Obradovič napísal, že som idiot. Požiadal som ich slušne o opravu. Čo myslíte, opravia to? Môžu novinári naozaj čokoľvek? Napíšte mi, ak môžete Váš názor do komentára,“ napísal Andrej Danko svojim priaznivcom na sociálnej sieti.

„Zdá sa, že sa našiel dôstojný nástupca Andreja Danka, píše v Newsfiltri Filip Obradovič o Žilinkovom odmietnutí obrannej dohody s USA a jeho návšteve v Moskve. „Rusko musí byť spokojné, že po bývalom predsedovi parlamentu Dankovi, ktorý kolenačky hral rolu užitočného idiota, našli, zdá sa, jeho dôstojného nástupcu,“ napísal o Dankovi novinár denníka N Filip Obradovič.

Predseda SNS čelil i ako predseda parlamentu kritike verejnosti, ale i novinárov, jeho obranou, tak ako napríklad i v prípade Roberta Fica je spochybňovanie nestrannosti novinárov a kritických informácií, ktoré o politikoch zverejňujú, médiá ho preto nemajú radi.

Satirická Cynická obluda v minulosti nazvala Andreja Danka ešte pejoratívnejšie, vtedy žiadal denník N o stiahnutie zverejnenej cynickej fotografie. Projekt Cynickaobluda.dennikn.sk fungoval na doméne denníka N od roku 2015, ako partnerský projekt denníka. Autor karikatúry je Rado Ondrejíček, Head of strategy z reklamnej agentúry JANDL.

„Vyzývam verejne denník N, aby okamžite po tejto tlačovej besede stiahli z portálu Cynickej obludy fotografiu, kde je napísané Už ma neoslovujte Ko(kot), už ma oslovujte kapitán Danko,“ povedal v januári 2017 na tlačovej besede TA3 Danko.

Pozrite si ako kládol tesne pred voľbami v roku 2016 nepríjemné otázky redaktor TV Markíza Michal Kovačič vo volebnej relácii Andrejovi Dankovi, ktorý na ne odmietol odpovedať a následne na tlačovej besede obvinil novinárov, že sú podplatení. 

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne