7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Novoročné priania politických lídrov na Facebooku

Najčítanejšie

Spoločnosť Newton Media spracovala analýzu na vzorke 20 % komentárov v sledovanom období od 31.12.2021 do 5.1.2022.

V novom roku ľudia bilancujú a hodnotia rok predchádzajúci a radi si stanovujú výzvy a nové ciele do toho prichádzajúceho. Aj politickí predstavitelia bilancovali a uverejnili svoje novoročné priania verejne, aj prostredníctvom svojich facebookových profilov. Prieskumná agentúra Newton Media preto vybrala 5 najdôveryhodnejších politických predstaviteľov podľa posledného prieskumu agentúry Focus a porovnali reakcie na ich novoročné priania.

Najdlhší prejav patril prezidentke Zuzane Čaputovej a dosiahol aj najviac reakcií a zdieľaní. Prezidentka najväčším podielom pozitívnych reakcií potvrdila status najdôveryhodnejšieho politického lídra.

Svojim novoročným prianím získal najviac komentárov druhý najdôveryhodnejší politik Peter Pellegrini, predseda strany Hlas – SD, no zároveň si vyslúžil takmer najviac negatívnych reakcií (43%).

Viac negatívnych komentárov sa dostalo už len novoročnému prianiu premiéra Eduarda Hegera (46 %). Tretí najdôveryhodnejší politik Rober Fico prekvapivo nevyužil príležitosť novoročného prejavu a v prvom novoročnom príspevku na Facebooku namiesto toho poukazuje na nečinnosť prezidentky.

Líder strany SaS Richard Sulík si s novoročným príspevkom nedal veľa námahy, no napriek tomu naň reagovalo viac ľudí, ako na príspevok súčasného priemiéra. Treba však podotknúť, že profil Richarda Sulíka má trikrát viac sledovateľov, ako profil Eduarda Hegera.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne