14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

#AllForJan Award – vyhlásenie výzvy na predkladanie nominácií

Najčítanejšie

Spoločnosť Ringier Axel Springer Media vyhlasuje výzvu na prihlásenie sa do tretieho ročníka súťaže #AllForJan Award. V súťaži budú ocenené články s najlepším mediálnym pokrytím, výnimočné a odvážne spravodajstvo so značným dopadom na spoločnosť a inovatívne spôsoby priblíženia príbehu verejnosti.

Porota súťaže #AllForJan Award s Ivetou Radičovou, dekankou Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave, Valdo Lehari jr. Vice-President European Newspaper Publishers‘ Association (ENPA), spolu s vybranými odborníkmi a rešpektovanými osobnosťami médií, vyhodnotí prihlásené príspevky a vyhlási víťaza súťaže.

#AllForJan Award bude udelená pri príležitosti štvrtého ročníka Media for Freedom Summit (predtým: Press Freedom Conference), ktorý sa uskutoční online 23. februára 2022.

Súťaž #AllForJan Award organizuje spoločnosť Ringier Axel Springer Media. Cena sa udeľuje novinárom v strednej a východnej Európe, ktorí vo svojej profesionálnej práci zostávajú verní hodnotám ako otvorenosť, odvaha a nekompromisné spravodajstvo o spoločensky dôležitých témach.

Hodnotené budú tlačové, rozhlasové, televízne a internetové materiály, uverejnené alebo odvysielané v médiách od 1. januára do 30. decembra 2021.

Porota v zložení Peter Bárdy, šéfredaktor Aktuality.sk (predseda poroty); Věra Jourová, podpredsedníčka Európskej komisie; Mark Dekan, CEO spoločnosti Ringier Axel Springer Media AG; Lech Wałęsa, bývalý poľský prezident a prodemokratický aktivista; Valdo Lehari jr., Podpredseda ENPA; Iveta Radičová, dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave, Ewa Ewart, filmová producentka reportérka a novinárka TVN24 a TVN24 vyhodnotí prihlásené práce a vyberie víťaza. Z dôvodu pandémie COVID-19 bude proces posudzovania prebiehať online.

Cena je pomenovaná po globálnom hnutí #AllForJan, ktoré vzniklo po vražde Jána Kuciaka, mladého novinára zabitého v roku 2018, na počesť jeho práce a pamiatky. Vo februári si pripomenieme štvrté výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Ján Kuciak bol slovenský investigatívny novinár pracujúci pre Aktuality.sk. Zameriaval sa hlavne na vyšetrovanie daňových podvodov slovenských podnikateľov s prepojením na popredných slovenských politikov. Spolu s jeho snúbenicou Martinou Kušnírovou bol zavraždený vo februári 2018 v ich dome.

V prvom ročníku súťaže #AllForJan Award v januári 2020, sa porota rozhodla oceniť Tomasza a Mareka Sekielskeho za dokument „Len to nikomu nehovor“. V druhom ročníku súťaže sa porota, ktorej predsedal Peter Bárdy, šéfredaktor Aktuality.sk, rozhodla oceniť redakciu maďarského spravodajského portálu Telex.hu za celkovú novinársku prácu.

Ceny v treťom ročníku súťaže #AllForJan Award budú odovzdané na štvrtom summite Media for Freedom. Konferencia bude zameraná na dva piliere, hrozby verejnej politiky a technologické hrozby. Konferencia sa bude sa konať 23. februára.

Organizátormi Media for Freedom Summit sú European Magazine Media Association (EMMA) a European Newspaper Publishers ‚Association (ENPA). Partnermi podujatia sú: Reuters Institute, Digital Media Campus, Ringier Axel Springer Media, ECPMF.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne