8.2 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Devínska Nová Ves vyzýva obyvateľov: V Bratislave máme šancu na športový K-park pre deti a mládež!

Najčítanejšie

Všetci sme Bratislavčania a ukazujeme, že si vieme pomôcť, keď ide o dobrú vec. Niekoľko mestských častí sa zapojilo do súťaže získať pre Bratislavu nové moderné športovisko v rámci projektu, ktorý spustil potravinový reťazec na Slovensku.

Dnes je reálne v hre už len Devínska Nová Ves. Viacero mestských častí sa ju rozhodlo podporiť v hlasovaní.

Čo prinesie K-Park?

Nové športovisko by malo obsahovať viacero športových prvkov pre všetky vekové kategórie detí a mládeže: skate prvky, streetbal (podobný basket-balu), ping-pong, workout konštrukciu, lezeckú stenu, doplnené o oddychové sedenie, stojany na bicykle, odpadkové koše a zeleň.

Súťaž bola odštartovaná 6. januára a trvá do 16. februára 2022. Do súťaže sa zapojilo až 5 mestských častí Bratislavy: Devínska Nová Ves, Dúbravka, Lamač, Podunajské Biskupice a Rusovce.

Konkurencia je silná a hlasovacie nasadenie vysoké

K-Park môže získať prvých 7 miest alebo mestských častí s najväčším počtom hlasov, ktoré sú prepočítavané podľa počtu obyvateľov. Z celého Slovenska sa zapojilo spolu 36 obcí a mestských častí.

Výzva na podporu a súdržnosť

Prvé týždne vytlačili Devínsku Novú Ves na ôsme miesto z celkového poradia, čo by pre mestskú časť znamenalo získanie tzv. zemiakovej medaily, prvé miesto, ale pod čiarou. Pre Bratislavu by to znamenalo: žiadny K-Park.

Dva týždne pred záverom hlasovania, začiatkom februára, sa v Bratislave naplno prejavila spolupráca pre dobrú vec. Dúbravka, Lamač a Záhorská Bystrica vyzvali, kvôli vývoju v hlasovaní, prostredníctvom svojich sociálnych sietí, na podporu mestskej časti Bratislava-Devínska Nová Ves.

Výzvy na hlasovanie za susedov zverejnili pod heslami: „Dúbravka hlasuje za Devínsku“, „Podporme susedov a priateľov z Devínskej Novej Vsi“, „Podporme spolu našich susedov“. Starosta mestskej časti Dúbravka na svojom profile zhrnul situáciu slovami:

„Mnohí z vás v komentoch píšete, aby Dúbravčania podporili susedov z Devínskej Novej Vsi. Spolu so Zdenka Zaťovičová sa k tejto výzve pridávame a od zajtra až do konca hlasovania budeme hlasovať za DNV. Spolu s Dárius Krajčír, starosta DNV, dúfame, že ak sa Dúbravčania a ideálne aj ostatní obyvatelia hlavného mesta pridajú, tak sa nám spoločnými silami podarí získať aspoň jeden K-Park v Bratislave.“

Prejav solidarity a súdržnosti

Počet obyvateľov v Bratislave je veľký a podpora z iných mestských častí môže zabezpečiť aspoň jeden K-Park v Bratislave, ktorý bude slúžiť na šport a pohyb na čerstvom vzduchu pre deti a mládež v Bratislave.

Ukážme, všetci Bratislavčania, že vieme spolu pomôcť dobrej veci. Pomôžme dobehnúť našej mestskej časti Devínska Nová Ves rozdiel v hlasoch aspoň na úroveň výherného siedmeho miesta.

Všetci žijeme spolu v našom meste a len spolu ho môžeme urobiť krajším a lepším miestom pre život nás všetkých. Hlasovať môžete do 16.2. na kauflandpark.sk.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne