6.3 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Žiaci strednej zdravotníckej školy majú nový multifunkčný športový areál

Najčítanejšie

Komplet nové vonkajšie ihrisko s altánkom a zrekonštruovanú vnútornú telocvičňu má župná Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej v Bratislave. Celková rekonštrukcia stála Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vyše 170 000 eur.

„Kvalitu škôl odráža nielen ponuka vzdelávania, ale aj prostredie. Preto od začiatku pracujeme na zatraktívňovaní škôl ich rekonštrukciami či opravami a investičnými aktivitami, ktoré zvyšujú kultúru školského prostredia. Aj vďaka tomu stúpol o naše školy záujem o tretinu. Aktuálne na našich školách študuje viac ako 20-tisíc žiakov,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Vnútorná telocvičňa má nový drevený ​interiérový obklad či nové plnohodnotné basketbalové koše. Multifunkčný športový areál vo dvore školy je nanovo kompletne vybudovaný. Má nový povrch z vysokoodolného EPDM granulátu, takisto nový je aj prislúchajúci mobiliár, teda lavičky, stoly, odpadkové koše a altánok, ktorý môže slúžiť aj ako externá učebňa.

Celý školský dvor má zároveň nové oplotenie opatrené syntetickým náterom. Pozdĺž budovy školy, telocvične a v mieste altánku je vybudovaný chodník zo zámkovej dlažby.

Dôraz pri investícii sa kládol aj na zelené opatrenia, pričom v areáli boli rovnako vysadené aj tuje.

Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej v Bratislave má bohatú ponuku odborov zameraných na prípravu zdravotníckych a farmaceutických laborantov, očných optikov, ortopedických technikov, zubných asistentov, fyzioterapeutov v dennej aj externej forme.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne