1.8 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

RTVS sa zapojila do medzinárodnej iniciatívy na podporu mieru na Ukrajine

Najčítanejšie

V piatok 4. marca o 08:45 h sa približne 150 verejných rozhlasových staníc v celej Európe, vrátane rozhlasových okruhov RTVS, stretlo v simultánnom vysielaní piesne Johna Lennona Give Peace a Chance.

Táto medzinárodná iniciatíva má za cieľ zosilniť rastúcu podporu mieru a vytvoriť jednotné hnutie na celom kontinente.

RTVS sa do iniciatívy zapojila vo vysielaní rozhlasových okruhov Rádio Slovensko, Rádio Devín, Rádio FM, Rádio Regina Západ, Stred aj Východ, Rádio Slovakia International. Výzvu na vysielateľov zaslala Európska vysielacia únia a iniciovali ju nemeckí kolegovia z rádia RBB, stanice RadioEins.

Do iniciatívy sa zapojilo viac ako 25 krajín a mal podporu aj európskych komerčných rádií vrátane kanálov v Nemecku, Belgicku a Luxembursku.

„Hrôzy vojny proti Ukrajine sú každým dňom zreteľnejšie. Potrebujeme našu solidaritu, ľudskosť a našu podporu. Je dobrým signálom, keď európske rozhlasové stanice spojili svoje sily, aby nám to pripomenuli touto piesňou,“ vyjadrila sa Patricia Schlesinger, predsedníčka ARD, generálna riaditeľka RBB.

„RTVS si plne uvedomuje svoju zodpovednosť a úlohu verejnoprávneho vysielateľa, a to obzvlášť v súvislosti s udalosťami posledného týždňa. Oceňujeme iniciatívu kolegov z RBB aj EBU a sme radi, že sme aj našou participáciou mohli prispieť k šíreniu mierového posolstva, keď celá Európa a celý svet upriamuje svoj zrak na Ukrajinu, ktorá sa stala obeťou vojenskej agresie,“ hovorí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Noel Curran, generálny riaditeľ EBU, povedal: „Vieme, že počas svojej storočnej histórie sa verejnosť v čase vojny obracala na verejnoprávne médiá, aby informovala a zjednotila sa. Toto silné volanie po mieri prostredníctvom ikonickej piesne bude rezonovať u miliónov poslucháčov. To je to, čo robíme. Som hrdý na to, že patrím do komunity, ktorá, keď je svet rozbitý, dokáže vytvoriť momenty, ktoré spoja ľudí.“

(ts)

 

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne