6.3 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Stredoškolskí študenti pred Veľvyslanectvom Ruskej Federácie v Bratislave zapálili sviečky za detské obete vojny

Najčítanejšie

Ruská invázia na Ukrajinu už má tisícky civilných obetí. Počas tejto neutíchajúcej agresie sme svedkami bezprecedentnej paľby na humanitárne konvoje s civilistami a obytné štvrte, ktorá zabíja aj nevinné ukrajinské deti.

Iniciatíva MIER UKRAJINE: ZA VAŠU A NAŠU SLOBODU preto v piatok 18. marca pred Veľvyslanectvom Ruskej Federácie v SR vyzvala agresorov na okamžité zastavenie tohto barbarstva.

“Vojna na Ukrajine si doteraz vyžiadala už vyše 100 detských životov a ďalšie stovky zranených detí. Rusi sa neštítia bombardovať úkryty s deťmi alebo konvoje s tisíckami detí opúšťajúce obliehané mestá. Vyzývame Rusko, aby s týmito zverstvami okamžite prestalo. Civilizovaný svet tiež žiadame o pomoc s dosiahnutím garancie bezpečnosti pre humanitárne konvoje a bezpečnú evakuáciu nevinných civilistov,” povedala Ľudmila Verbická z iniciatívy MIER UKRAJINE: ZA NAŠU A VAŠU SLOBODU

Pred ambasádu prišla verejnosť, aktivisti a desiatky stredoškolských študentov. Spoločne položili kvety a na zábrany pred bránou veľvyslanectva zavesili fotografie zabitých detí, spolu so siluetami ďalších obetí. Spolu vyše sto portrétov priviazaných stužkami v ukrajinských farbách.

“Utrpenie detí nemôže byť nikomu ľahostajné. Preto sme dnes spolu so spolužiakmi a študentmi viacerých škôl aj my prišli povedať – zastavte to,” povedal Matej Čačík, stredoškolský študent z Bratislavy.

Iniciatíva Mier Ukrajine vznikla ako občianska odpoveď na bezprecedentnú agresiu a útok ruskej armády na slobodnú a suverénnu Ukrajinu. Sme ľudia, aktivistky a aktivisti z rôznych kútov Slovenska.

Stojíme za Ukrajinou, za ukrajinskými ženami, mužmi a deťmi. Mier Ukrajine. Tím iniciatívy Mier Ukrajine tvoria Marek Kapusta, Ľudmila Verbická, Marián Kulich, Viera Dubačová, Lucia Štasselová, Rastislav Kalnovič, Lucia Kuzminová Rosáková, Andrej Čierny, Ladislav Resek a Lukáš Glesk.

Požiadavky iniciatívy Mier Ukrajine :

1. Zabezpečenie humanitárnych koridorov a bezpečnej evakuácie nevinných civilistov. Tiež zastavenie ich zneužívania ako živých štítov.
2. Okamžité zastavenie odoberania ropy a plynu z Ruska
3. Kompletné odpojenie ruských bánk zo systému SWIFT
4. Pomôcť Ukrajincom brániť zem aj vzduch všetkými dostupnými prostriedkami
5. Zabezpečenie ochrany ukrajinských jadrových zariadení
6. Zastavenie dezinformácií šírených v mediálnom a internetovom priestore

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne