Rača predstavila plán revitalizácie kúpaliska v Krasňanoch. Sú plány reálne, alebo je to len volebná kampaň?

V rámci rekonštrukcie plánujú postaviť i veľký nafukovací prístrešok, aby mohol byť areál využívaný celoročne, nie len pár letných mesiacov v roku. Okrem nového prístrešku, plánujú zväčšenie areálu kúpaliska o takmer 3300 m2 novej plochy, modernizáciu všetkých bazénov, rozdelenie veľkého plaveckého bazénu na plavecký a menší relaxačný bazén, ale pribudnú i tri detské bazény.

V rámci areálu sa premiestnia športoviská a kúpalisko získa nový vstup, šatne a kolonádu, ktorá má spájať všetky objekty do jedného celku. Na architektonickej štúdii spolupracovali architekti z troch ateliérov PLURAL, zerozero a Diervilla.

Problém ale je, že projekt nie je finančne zabezpečený a miestna časť Rača predpokladá, že zastupiteľstvo až budúci rok naň vyčlení financie, aspoň na prvú etapu.

„Do konca roka architekti dopracujú projektovú dokumentáciu, na základe ktorej sa určí bližší harmonogram prác obnovy. Predpokladaný začiatok rekonštrukcie je budúci rok. Predbežný rozpočet na všetky tri etapy rekonštrukcie je vyčíslený na 3 milióny eur bez DPH. Projekt bude hradený z rozpočtu hlavného mesta, a tiež z prostriedkov Správy telovýchovných a rekreačných zariadení/STaRZ,“ uviedla MČ Rača.

Realizáciu projektu obnovy kúpaliska viceprimátorka ale obhajuje. „Je to projekt, ktorý je v zozname plánovaných rekonštrukcii verejných priestorov a športovísk. Do rozpočtu budú kapitálové výdavky zahrnuté až vtedy, kde bude jasné z dokumentácie, že koľko to celé bude stáť. Prekrytie bazéna je moja priorita a celoročne využívanie areálu je najlepšia možná cesta, ako sprístupniť areál obyvateľom dlhšie ako 2 mesiace v roku,“ uviedla Lenka Antalová Plavúchová, viceprimátorka a poslankyňa miestneho zastupiteľstva v Rači, kde získala v komunálnych voľbách v roku 2018, ako kandidátka za časť Krasňany od obyvateľov 1036 hlasov.

Plánovaná revitalizácia kúpaliska v Krasňanoch je súčasťou programu obnovy verejných priestorov Živé miesta a zastrešuje ho Magistrát hlavného mesta, spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy a STaRZ – Správou telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR.

Ale vzhľadom k tomu v akom dlhodobo neudržateľnom stave sú športoviská a kúpaliská pod správou STaRZ a aká je ich ekonomická situácia je financovanie viac ako nereálne.

Doteraz mesto nedokázalo zabezpečiť ani základnú správu a údržbu areálu, zároveň zlikvidovalo obľúbený Bufet Džambo bývalého poslanca Ivana Janečku v areály kúpaliska.

Preto sa celé predstavenie projektu v tomto období javí len ako volebná kampaň viceprimátorky Lenky Antalovej Plavúchovej z Teamu Bratislava, ktorá žije v Krasňanoch oproti kúpalisku. Paradoxom ale je, že je to práve ona ktorá by mala hájiť záujmy Račanov v mestskom zastupiteľstve, ako pravá ruka primátora Matúša Valla, ale jej práca neprináša reálne výsledky > Čítajte viac

Téma rekonštrukcie Krasňanského kúpaliska sa stala zároveň i volebnou témou opozičných poslancov k Drotovánovmu krídlu, keď sa medzi sebou hádali ako malé deti na sociálnej sieti, starosta Michal Drotován, jeho bývalá zástupkyňa Lenka Antalová Plavúchová, s bývalým starostom Petrom Pilinským, s kandidátom na starostu a súčasným poslancom z iniciatívny Spoločný Cieľ Jánom Polakovičom, a poslancami z tejto iniciatívy, Ivanom Vranom, Dominikom Vrbom a Monikou Luknárovou, ktorí tému využili pre svoju politickú propagandu. > Čítajte viac o iniciatíve Spoločný Cieľ

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu