Unikla spoločná kandidátka iniciatívy Spoločný Cieľ, je na nej aj bývalá kandidátka na starostku Rače Monika Luknárová, alebo vinár Miloš Maťúš

Grafik omylom nezahesloval dizajn, keď vytváral novú webovú stránku www.spolocnyciel.sk pre iniciatívu Spoločný Cieľ za ktorou je poslanec miestneho zastupiteľstva v Rači Ján Polakovič, stránka obsahuje mená kandidátov na komunálnych poslancov do volieb ktoré sa uskutočnia v októbri 2022.

Redakcii Račianskeho Večerníka sa na základe tipu od čitateľa Račianskeho Večerníka Radovana Tina, ktorý zároveň pôsobí ako poslanec v Rači-Východnom za konkurenčnú iniciatívu Priatelia Rače za ktorou je súčasný starosta Michal Drotován, podarilo spraviť náhľady stránky, ktorá bola zverejnená na grafikovej doméne laskave.sk.

Ján Polakovič reagoval, že sa nejedná o finálny dizajn, aktuálne pripravujú velebný program, ten ktorý je zverejnený na stránke, používal len ako kandidát za poslanca BSK, mená kandidátov ale nepoprel, finálnu kandidátku chce ale zverejniť až na jar.

Skôr avizovaný zámer založiť  si politickú stranu pod rovnakým názvom Spoločný Cieľ už ale aktuálne podľa neho nie je prioritou. Podľa našich informácií sa mu podarilo zozbierať len niečo cez 2 tisíc podpisov, pričom na založenie strany je potrebných minimálne 10 tisíc.

Za iniciatívu Spoločný Cieľ má kandidovať podľa uniknutých informácií za starostu Ján Polakovič, a za poslancov do Rače vinár Miloš Maťúš a Ivan Vrana z o.z. Terroir Rača, ktorí obaja v minulosti podporovali kandidatúru na starostu Petra Pilinského.

Súčasťou uniknutej kandidátky je aj bývalá kandidátka na starostku Monika Luknárová, ktorá v prípade zvolenia Jána Polakoviča za starostu, ašpiruje na funkciu jeho vicestarostky.

V prípade kandidatúry Lenky Antalovej Plavuchovej za stranku TEAM BRATISLAVA sú ale šance Polakoviča len mizivé a s najväčšou pravdepodobnosťou sa práve ona stane novou starostkou Rače.

Ďalej za poslancov iniciatívy Spoločný Cieľ budú kandidovať Dominik Vrba, Ján Lipiansky, Peter Brodek, Milan Abel, Mario Khandl, hasič Marcel Kadlečík, a podľa uniknutých informácií to plánoval i dnes už žiaľ nebohý Juraj Madzin.

Doteraz iniciatívu Spoločný Cieľ oficiálne tvorili len Ján Polakovič, Miloš Maťúš, Ivan Vrana a Dominik Vrba, ktorý odišiel z iniciatívy Priatelia Rače.

Dúfame, že rok 2022 nám prinesie vrátenie sa do normálneho života, ktorý sme žili pred pandémiou. Pracovať na sebe, plniť si sny, plány a to všetko s pokorou.

Vrátime sa ku všetkým kultúrnym podujatiam, zvykom Rače, ktorými sme žili nielen
my Račania a tešili sa na všetko počas celého roka. Koncom roka 2022 nás čakajú aj nové komunálne voľby do samospráv.

Verím, že kampaň kandidátov na poslancov miestneho zastupiteľstva ale i samotného starostu našej mestskej časti nebude konfrontačná a všetci kandidáti si uvedomia, že ich cieľ je naozaj spoločný.

Pri prebiehajúcej kampani, ktorá nás tento rok čaká, by mali mať vždy na pamäti len dobro našej Rače a jej obyvateľov a aj po voľbách by mali vedieť spolupracovať. Nech vyhrá voľby ktorýkoľvek kandidát mal by myslieť na ľudí, ktorí v Rači žijú, počúvať ich a mal by ich zároveň spájať a nie rozdeľovať.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu